Šport
25 ogledov

Orenga: Slovenci podobnejši klubu kot reprezentanci

Gasol Tomić Španija Hrvaška EuroBasket dvorana Zlatorog Celje EPA
Španski mediji se, navdušeni po zanesljivi uvodni predstavi proti Hrvaški, pripravljajo na četrtkov obračun reprezentance s Slovenijo (Celje, ob 21. 00).

"Da bo Boža Maljković 'vzel šolnino' nekaterim igralcem, ki niso sodelovali na EuroBasketu pred dvema letoma, je bilo nekaj pričakovanega. Srbski veteran je dosegel dober rezultat z ekipo, polno mladih igralcev. Zdaj je v domači hiši pod pritiskom doseči kolajno za reprezentanco, ki ni nikoli pokazala svojega pravega nivoja," so za uvod zapisali pri najbolj branem športnem dnevniku Marca.

Kot vodji zunaj igrišča so izpostavili dva košarkarja FC Barcelone, nekdanjega organizatorja igre Kataloncev Jako Lakoviča in novega člana Blaugrane Boštjana Nachbarja. "Na igrišču je NBA-jevec Goran Dragić referenca v igri, usmerjevalec igre, ki deli žoge (Urošu) Slokarju, (Gašperju) Vidmarju in Mirzi Begiću," so nadaljevali španski kolegi. 

"Vidmarju le poškodbe preprečile odhod v NBA"

"Pomemben" delež v igri Slovenije imata še Zoran Dragić in Edo Murić, so dodali, saj ekipi dajeta ravnovesje v obrambi: "Morajo dati vse od sebe v obrambi, da ne bi bili preveč odvisni od meta z razdalje. Odsotnost še enega igralca Barçe, Erazma Lorbka, je vso strelsko odgovornost prepustila na pleča vedno krhkega Gašperja Vidmarja, ki so mu le poškodbe preprečile, da bi srečo poskusil v ligi NBA."

Pri Marci so bili zelo zadovoljni z uvodno predstavo aktualnih prvakov, ki v Sloveniji lovijo zgodovinski trojček naslovov, do katerega jih bo poskušal povesti novi selektor Juan Antonio Orenga.

"Proti Sloveniji drugi finale"

"Pomembno je bilo zmagati na prvi tekmi in pridobiti nekaj samozavesti v delo, ki smo ga opravili med pripravami," je po zanesljivi zmagi nad Hrvati (68:40) dejal Orenga. "Ta turnir je zelo dolg in zdaj je praktično vseeno, ali smo zmagali za 28 ali le za eno točko. Če se Hrvati ne bodo uvrstili v drugi krog, ne bo pomembno prav nič. Moramo počakati in misliti na jutri (četrtek, op. a.), ko imamo proti Sloveniji še drugi finale."

Študiozni selektor iz Castellóna de la Plane blizu Valencie je izpostavil tudi vroč sprejem, ki v četrtek gotovo čaka njegove varovance v dvorani Zlatorog.

"Takšne tekme moramo dobiti"

"Našim igralcem je všeč igrati v vročem ambientu, bolj kot v prazni dvorani. Da bo težko, je nekaj, kar vemo že nekaj časa, toda to je tisti tip tekem, ki jih moramo dobiti, če želimo upati na kaj. Slovenija je bolj kot reprezentanci podobna klubu. Dolgo se je pripravljala na te tekme in ima izjemne igralce, kot so (Mirza) Begić na centru in Goran Dragić ter Boštjan Nachbar na zunanjih položajih. Ima dober met za tri točke in nadarjene igralce. Moramo biti osredotočeni in pričakovati težjo tekmo, kot je bila ta s Hrvaško," je povedal nekdanji igralec Reala Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.