Šport
39 ogledov

Orenga: Tudi bron je odličen dosežek

Orenga Španija Francija EuroBasket polfinale EPA
Po polfinalnem porazu s Francijo se v španskem taboru posvečajo pripravi na boj za bronasto medaljo proti Hrvatom. V skupinskem delu so bili Španci prepričljivo boljši in slavili z 68:40.

Vodstvo s 34:20 ob polčasu Špancem ni zadostovalo za preboj v finale. Čvrsti Francozi se niso predali in uspeli priti do podaljška, v katerem so spretno prišli do polfinalne zmage. V španskem taboru je bilo razočaranje po porazu opazno že na daleč, selektor Juan Orenga pa je svoje misli hitro usmeril proti današnji tekmi (17.30).

Hrvaška je napredovala

“To bo povsem drugačna tekma od tiste v prvem delu evropskega prvenstva. Hrvaška je v zadnjih desetih dneh močno napredovala in po tistem visokem porazu celo zabeležila osem zaporednih zmag. Moramo se dobro pripraviti, saj si želimo medalje,” je povedal španski selektor.

Za Orengo in njegove varovance je tudi morebitna osvojitev bronaste medalje lep uspeh: “Poraz proti Franciji nas je zelo prizadel, vendar imamo zmagovalno moštvo, ki se bo pobralo po tem porazu. Če se ne moreš boriti za zlato, je tudi bronaste medalja odličen dosežek.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.