Šport
4989 ogledov

Organizacijski fiasko v Ljubljani, dvoboj prekinjen

Tenis-slovenija.si
Organizatorji so morali zaradi neustrezne igralne površine prekiniti dvoboj prvega kroga na WTA turnirju v Ljubljani.

Danes se je na Trgu republike in v teniškem centru Tivoli začel turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Zaradi težav s podlago teniškega igrišča na Areni Mime Jaušovec na Trgu republike se je zapletlo že pri prvem dvoboju.

Organizatorji so ga prekinili in se zdaj nadaljuje v Tivoliju.

Vsi štirje dvoboji, ki bi morali danes potekati na osrednjem igrišču na Trgu republike, se selijo v Tivoli, so ob tem dejali organizatorji.

Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri izidu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkama in s sodnikom na stolu odločili, da igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za igranje.

Direktor turnirja Gregor Krušič in nadzornica WTA sta tako sprejela odločitev, da se današnje dogajanje v celoti seli v Tivoli. Odgovorni za pripravo igrišča so takoj začeli delo, da bo igrišče bolj utrjeno za prihodnje tekme, so še zapisali pri slovenski teniški zvezi.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • oneh 14:11 11.september 2023.

    Le kakšen fiasko neki. Glavni namen postavitve igrišča na Trgu republike je bilo nagajanje upokojencem. Taubi je z rebalanskom proračuna 60+ milijonov ukradel upokojencem in jih namenil migrantom. Zato se je bal, da bi mu kdo povedal, kar mu gre. ...prikaži veče. In ker kljub nagajanju in kraji njihovega denarja upokojenci še vedno volijo samo, da ni Janša pa imamo svobodo in levaki plešete.

  • Ender3 14:05 11.september 2023.

    Amaterizem, namesto, da bi pustili prostor Ruparjevim upokojencem..