Šport
24 ogledov

Organizatorji OI so se znašli v zagati

rio de janeiro OI 2016 EPA
Kot da težave z virusom Zika ne bi bile dovolj, je brazilske prireditelje letošnjih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru prizadela še ena velikanska težava.

Direktor komunikacij v organizacijskem odboru Mario Andrada ni zaskrbljen. "Kje pa. Nobenih skrbi. Brazilci smo znani kot ljudje, ki se za nakup vstopnic za ogled športnih prireditev odločamo v zadnjem hipu, tik pred zdajci. Ne skrbite. Ni razloga za paniko. Prodali bomo prav vse vstopnice," je predstavnik brazilskih olimpijskih gostiteljev zavrnil očitke v pogovoru z novinarji na novinarski konferenci olimpijskega komiteja Združenih držav Amerike v Beverly Hillsu.

Do začetka iger 5. avgusta je še manj kot pet mesecev, Brazilci pa so doslej prodali manj kot polovico vseh vstopnic. Kot da ne bi bilo skrbi z nevarno tropsko boleznijo Zika, ki jo prenašajo komarji, ter očitki o življenjsko nevarno onesnaženem zalivu Guanabara, kjer se bodo odvijale regate v jadranju, dovolj, se je nad Brazilce zgrnila še nadloga z neprodanimi vstopnicami.

"Trenutno poteka vse po načrtih. Od vseh 44 tekmovalnih testnih preizkušenj, imamo zamudo le pri preizkusu novega velodroma, pa še ta bo pripravljen pravočasno za generalko. Tudi podzemna železnica bo zgrajena dočakala igre," je bil zelo sproščen Andrada, ki je še enkrat zahodne medije pomiril, da naj jih virus Zika ne skrbi, saj so se zelo temeljito lotili zatiranja komarjev, prenašalcev bolezni.

Tudi regate v morju bodo nudile enake pogoje za vse tekmovalce, brez kakršnih koli zdravstvenih tveganj za jadralce, je bil v uspeh iger prepričan Andrada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.