Šport
17 ogledov

Organizatorji razjezili Loeba

Sebastien Loeb ni bil zadovoljen z odločitvijo organizatorjev, da spremenjio pot
1/2
Žurnal24 main
V spodnjem videu lahko slišite Francoza Sebastiena Loeba (Citroën), ki je bil nepremagljiv tudi na reliju po Turčiji, kako v francoščini udriha po organizatorjih četrtega letošnjega relija.

Sebastien Loeb (Citroën) je svojo jezo nad organizatorji med 13. hitrostno preizkušnjo relija po Turčiji zlil zato, ker so spreminjali traso proge. Aktualnega svetovnega prvaka to očitno ni zmotilo v tolikšni meri, da ne bi še tretjič zaporedoma v letošnji sezoni slavil zmage. Loeb je z novo zmago še dodatno povečal vodstvo v skupnem seštevku. Pred druguvrščenim Norvežanom Pettrom Solbergom (Citroën) ima že 40 točk prednosti. V omenjenem videu si sprva lahko ogledate tudi nesrečo Finca Jarija-Mattija Latvale (Ford), ki je na koncu osvojil osmo mesto.

Nesreča Blocka
Reli po Turčiji se ni izšel po željah Američana Kena Blocka (Ford), ki je že v prvi hitrostni preizkušnji doživel nesrečo. Na koncu je Block zasedel 24. mesto. V spodnjem videu si poleg nesreče Američana lahko ogledate še nekaj vragolij Latvale in njegovega moštvenega kolega Mikka Hirvonena.

Ovinek, narejen za nesreče
V zadnjem videu je v glavni vlogi ovinek v 21. hitrostni preizkušnji. V omenjenem zavoju so namreč nesrečo doživeli kar trije dirkači. Prvi je bil Solberg, ki jo je odnesel brez večjih posledic. Povsem drugače pa je bilo s Špancem Danijem Sordom (Citroën), ki je moral zaradi nesreče v omenjenem ovinku reli celo končati. Kmalu za njim je pripeljal še Sebastien Ogier (Citroën) in kljub opozorilom delavcem ob progi rahlo trčil v Sorda, a je reli vseeno lahko nadaljeval in ga končal na četrtem mestu, čeprav je bil nekaj časa v igri za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.