Šport
23 ogledov

Orli bodo znova leteli

Kuusamo na Finskem je srečen kraj za Roberta Kranjca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zaradi premočnega vetra so bile četrtkove kvalifikacije za posamično tekmo prekinjene in prestavljene na petek. Po kvalifikacijah bo na sporedu v Kuusamu še ekipna preizkušnja.

 "Robi Kranjec je že na prvem uradnem treningu imel dobro daljavo, na drugem pa si je celo delil drugo mesto. Njegovi skoki so dobri, občasno celo vrhunski. Morda še nima tiste stabilnosti, vendar je to povsem normalno za začetek sezone. Glede na vse reči, ki so se dogajale z vetrom, pa je zdaj težko natančno reči, kje smo," je sinoči razmišljal prvi trener reprezentance Matjaž Zupan.

V bistvu si najbolj želim, da tekmovalci pokažejo svoje prave skoke.
Matjaž Zupan

V slovenskem taboru imajo sicer kar visoka pričakovanja pred današnjo tekmo: "Na ekipni preizkušnji bi bili zelo zadovoljni z uvrstitvijo do šestega mesta. V bistvu si najbolj želim, da tekmovalci pokažejo svoje prave skoke. Da oddelajo tisto, kar so kazali tudi na tukajšnjih treningih. Treba bo pozabiti na veter in se osredotočiti na posamezen skok."

Na ekipni tekmi bodo slovenske barve sicer zastopali Kranjec, Mitja Mežnar, Primož Pikl in Jernej Damjan. Zadnji se je pred to sezono odločil za samostojno pot. "O Jernejevi formi bi vam težko povedal kaj konkretnega. Zaenkrat si nisem ogledal veliko njegovih skokov, videti pa so precej bolje kot poleti. Ima dosti boljšo hitrost po zaletišču in tu je bil narejen velik korak naprej."

Kuusamo na Finskem je srečen kraj za Roberta Kranjca. Pred štirimi leti si je namreč v zimskem središču Ruka priskakal svojo prvo in tudi edino zmago v svetovnem pokalu (26. november 2005). Na istem prizorišču je takrat osvojil tudi tretje mesto. Doslej je osemkrat stal na stopničkah.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mini intervju:
V Kuusamu ste imeli prvi resnejši stik z drugimi reprezentancami. Kako močni so trenutno slovenski orli?
Za zdaj je kaj konkretnejšega težko napovedati. Me je pa od vseh najbolj presenetil Janne Ahonen, ki se že bliža stari formi.

Fantje so bili pred to sezono izjemno motivirani in predvsem zelo disciplinirani na treningih.
Matjaž Zupan
Za vami je uspešna poletna sezona. Bo ta vplivala tudi na skoke v tej zimi?
Menim, da bo. Fantje so bili pred to sezono izjemno motivirani in predvsem zelo disciplinirani na treningih. So precej samozavestnejši kot v prejšnjih sezonah. Pristop je zelo pozitiven, ekipa je homogena, vzdušje je odlično. Zdaj je treba dobro prebiti še ta start v sezono. S kakšno dobro uvrstitvijo bo v nadaljevanju vse skupaj veliko lažje.

Boste v tej sezoni formo tempirali za olimpijske igre?
Seveda si želimo biti najboljši prav na olimpijskih igrah v Vancouvru, vendar se je v skokih zelo težko orientirati samo na eno tekmo. Tudi tokrat je tako. Svetovni pokal bo potekal vseskozi, tekme si bodo sledile ena za drugo. Želimo biti dobri vso sezono, s tem pa bi lahko skakalci samozavestno nastopili tudi februarja v Kanadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.