Šport
21 ogledov

Orli od favoritov do izzivalcev: upanje še tli

robert kranjec olimpijske igre soči smučarski skoki kvalifikacije Reuters
Slovenska skakalna reprezentanca je pred začetkom olimpijskih iger veljala za eno izmed favoritinj na ekipni tekmi, toda stavnice kljub dvema kolajnama Petra Prevca v "orle" ne zaupajo več tako močno.

Kar nekaj reprezentanc je na posamičnih tekmah namreč zapustilo boljši vtis od slovenskega kvarteta. Čeprav imajo Slovenci v svojih vrstah srebrno-bronastega Petra Prevca, poleg njega bodo v ekipi še Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Robert Kranjec (vrstni red skokov bo trener Goran Janus določil po nedeljskem treningu) bi za novo kolajno morali pokazati najboljše skoke letošnjih iger.

Zaenkrat imajo Slovenci le "enega in pol" tekmovalca, veliko reči je spremenila poškodba Kranjca, ki skače z natrganimi kolenskimi vezmi in opornico, kot sam pravi, nastopa z omejenimi možnostmi.

"Ekipa potrebuje močne štiri stebre"

"Rad bi pomagal ekipi po najboljših močeh, to je moj cilj. Ekipa potrebuje močne štiri stebre, bomo videli, če sem lahko jaz eden izmed njih," stiska zobe Kranjec, ki se v posamični tekmi na veliki skakalnici tudi zaradi nekaj dodatne smole ni uvrstil v finale.

"Zaenkrat še ne izgubljamo optimizma. V skokih se lahko hitro kaj spremeni, zato še upamo. Danes so na vrsti še treningi, mogoče pa le dobim tiste prave občutke. Menim, da nisem daleč od njih," pravi Tepeš, podobno razmišlja tudi Damjan.

"Nismo več favoriti"

"Težko bo, potrebno bo tudi veliko sreče. Razmere na tej skakalnici so res čudne, veter se neprestano menja. Mislim, da je bilo tekmovanje na mali skakalnici bolj pravično. V takem stanju, kot smo, nismo več med favoriti. Kranjec dela čudeže, toda ni stoodstoten, niti ne more biti. Prevc je in bo vlečni konj, toda vsega ne more storiti. Ne preostane nam drugega, kot da počakamo, kako bo,"  je dejal Damjan.

Na mali skakalnici so najboljši ekipni vtis zapustili Japonci, sledili so jim Nemci in Poljaki, med favoriti so še ranjeni Avstrijci, Slovenci naj bi napadli s petega startnega mesta. A vsi kažejo veliko volje, da bi se do tekme njihovo skakanje izboljšalo, tako da se jih odpisati ne sme. Že nekajkrat v napovedih niso kotirali visoko, pa so bili v pravem času najboljši in so poskrbeli za presenečenje. Zakaj ne bi bilo tako tudi tokrat?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.