Šport
27 ogledov

Osamljena Teja na robu petnajsterice

Teja Gregorin je zabeležila novo uvrstitev med prvo petnajsterico. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Edina slovenska predstavnica na biatlonski tekmi na 12,5 km s skupinskim startom v Oberhofu Teja Gregorin je prišla do solidnega 15. mesta. Zmaga je šla s Heleno Ekholm na Švedsko.

Švedinja Helena Ekholm (39,22,9/0) je zmagala na biatlonski tekmi na 12,5 km s skupinskim startom v Oberhofu. Druga je bila Nemka Andrea Henkel (+ 1,6/2), tretja pa Rusinja Svetlana Slepcova (+ 5,2/0). V Oberhofu je nastopila le ena Slovenka, Teja Gregorin je zasedla 14. mesto (+ 1:30,4/3).

Pred 25.000 biatlonskimi navdušenci so ženske zaključile teden biatlonskega spektakla v Oberhofu. Prvi skupinski start sezone je pripadel Švedinji Heleni Ekholm, ki je zadela vseh 12 tarč, drugouvrščena Henklova pa je morala obiskati kazenski krog kar dvakrat.

Podobno se je godilo tudi Gregorinovi, ki se je zavrtela v kazenskem krogu še enkrat več kot drugouvrščena Henklova. Na progo se je podala odločno, povedla kmalu po startu in na prvo streljanje prispela kot peta. Zgodilo se ji je podobno kot pred tem na moški tekmi Faku, saj je pustila nepokrito le eno tarčo manj. Po dveh pretečenih kazenskih krogih je zdrsnila na 28. mesto, nato pa se z odličnima tekaškima in strelskima predstava konstantno vzpenjala po lestvici. Med drugim in zadnjim streljanjem je že zasedala 22. mesto, ko je v družbi nemških biatlonk Neunerjeve in Gössnerjeve izkoriščala odličen tek. Zadnja strelska predstava je bila zanjo brezhibna, zato je stadion zapuščala kot 18., do cilja pa je uspela prehiteti še štiri tekmice in končati tekmo na 14. mestu.

"V soboto sva z Jakovim skupaj delala suho vajo streljanja in sva zadela vse tarče. Tokrat pa nama ni šlo po načrtih. Pri meni je bila cela skupina strelov zgrešena desno dol in podobno je bilo tudi pri drugih tekmovalkah, zato sem na naslednjem strelskem postanku naredila korekcijo na merilni napravi in je bilo takoj boljše. Najbolj sem vesela zadnjega streljanja stoje, bolj počasi, ampak bolj zanesljivo. Tako odhajam iz Oberhofa z dobrim strelskim občutkom pred naslednjimi tekmami. Pohvala pa tudi fantom v servisu smuči, ki so sijajno opravili svoje delo," je po tekmi dejala Gregorinova.

Njen trener Uroš Velepec, ki jo je spremljal ob progi, je videl nastop takole: "Začelo se je podobno kot pri Jakovu, vendar je uspela z dobrim streljanjem in odličnim tekom nadoknaditi do konca tekme še bistveno več kot on. Seveda je škoda prvih dveh zgrešenih strelov leže, saj je v kazenskem krogu pustila več kot minuto časa, sicer bi se lahko ob ugodnem spletu okoliščin borila tudi za uvrstitev med najboljših pet. Verjetno smo imeli danes tudi ene najbolje pripravljenih smuči, zato je še toliko bolj prišel do izraza njen odličen tek v zaključku tekme."

Glavnina slovenske ekipe bo prenočila v Oberhofu, nato pa se bo v ponedeljek zjutraj premaknila neposredno na naslednje prizorišče svetovnega pokala. Iz Turingije se karavana seli na Bavarsko. Tudi Ruhpolding vsako leto ponuja obilico biatlonskih užitkov, podobno kot v Oberhofu pa so več deset tisoč glave množice gledalcev stalnica. Vstopnice za oglede tekem so razprodane že več mesecev vnaprej, zato se zopet obetajo rekordni obiski na prizorišču naslednjega biatlonskega svetovnega prvenstva leta 2012. Od srede do nedelje se bodo v tem nemškem biatlonskem središču zvrstile posamične, sprinterske in zasledovalne preizkušnje.

Oberhof, skupinski start, 12,5 km (Ž):

1. Helena Ekholm (Šve) 39:22,9/0 zgrešenih strelov
2. Andrea Henkel (Nem) + 1,6/2
3. Svetlana Slepcova (Rus) + 5,2/0
4. Marie Laure Brunet (Fra) + 20,3/1
5. Ann Kristin Aafedt Flatland (Nor) + 26,7/1
...
14. Teja Gregorin (Slo) + 1:30,4/3

Skupni seštevek svetovnega pokala (9/26):

1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 425 točk
2. Helena Ekholm (Šve) 381
3. Marie Laure Brunet (Fra) 324
4. Anna Carin Zidek (Šve) 320
5. Darja Domračeva (Blr) 302
...
10. Teja Gregorin (Slo) 266
31. Andreja Mali (Slo) 89
73. Tadeja Brankovič-Likozar (Slo) 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.