Šport
33 ogledov

Ose ciljajo na naslov prvaka

Če bo Gorenje osvojilo Pokal EHF, bo imela Slovenija dva kluba v Ligi prvakov. Žurnal24 main
Naš cilj je boj za naslov prvaka – ta bo izenačen, kot še ni bil v zadnjih sezonah," je pred začetkom sezone cilje Gorenja razkril trener Branko Tamše, ki bo lahko računal na tri novince.

Rokometaši Gorenja iz Velenja, lanski slovenski podprvaki in slovenski predstavniki v novi sezoni v pokalu EHF, so predstavili cilje za novo sezono, med katerimi je tudi lov na naslov prvaka. Tega bodo poskušali ujeti tudi s tremi novinci v moštvu, in sicer Juretom Dolencem, Markom Dujmovičem in Vahrudinom Melićem.

Pred dnevi so v klubu, ki bo imel letos 1,8 milijona evrov proračuna, končali najtežji del priprav na Golteh, v petek pa začenjajo šaleško-savinjski turnir, kjer se bodo v uvodnem kolu ob 19.30 merili s sarajevsko Bosno, letošnjim udeležencem Lige prvakov.

Direktor Stane Ostrelič je na novinarski konferenci zanikal zamujanje plač igralcem in potrdil, da jim sponzorji še vedno trdno stojijo ob strani. Trener Branko Tamše pravi, da se bodo letos za naslov udarile tri ekipe, poleg Gorenja še aktualni prvak Cimos Koper in Celje Pivovarna Laško.

"Predvsem si želim, da se ne bi soočali s poškodbami ključnih igralcev kot lani v končnici, ob tem pa bi rad dejal, da prednost na polovici prvenstva ne zadostuje za mirno nadaljevanje. Naš cilj je boj za naslov prvaka, ki bo izenačen, kot še ni bil v zadnjih sezonah," meni Tamše.

Igralec Niko Medved je povedal, da so se igralci dodobra spoznali med seboj na pripravah na Golteh, veseli pa ga tudi, da so se novinci dobro vključili v ekipo in da bodo dobro odigrali sezono ter dosegli zastavljene cilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.