Šport
32 ogledov

Ose dominirale od začetka do konca

Liga Seha, Gorenje Velenje, Zagreb RK Gorenje Velenje / Goran Vadlja Kamenjašević
Rokometaši Gorenja Velenja so v današnji tekmi lige Seha premagali Metalurg Skopje s 23:18 (12:7).

Obračun slovenskih in makedonskih podprvakov se je odvil povsem po notah Velenjčanov. V prvi tekmi v ligi Seha po 5. oktobru in zmagi proti Izviđaću so varovanci Boruta Plaskana povsem nadigrali Metalurg in zasluženo prišli do tretje zmage v omenjenem tekmovanju.

Velenjčani so v prvih 20 minutah povsem šokirali tekmece. Že v sedmi minuti je semafor Rdeče dvorane kazal 4:1, gostujoči trener Lino Červar pa je vzel minuto odmora. Ta njegovi ekipi ni posebej pomagala, saj je velenjska igra s trdno obrambo in učinkovitim napadom uspešno bežala, svoje pa je dodal še vratar Rok Zaponšek.

Po 20 minutah je bilo 9:3. Metalurg je nato bolje zaigral v preostanku prvega polčasa, ko so Velenjčani tudi zaradi številnih zapravljenih napadov tekmecem dopustili, da so se približali na 7:11, Blaž Kleč pa je poskrbel za +5 ob polčasu.

Gorenje je takoj na začetku drugega polčasa povečalo prednost na 14:7. V 36. minuti so Makedonci prišli na pet golov zaostanka, vendar so rokometaši iz Šaleške doline odgovorili z dvema goloma in vnovično prednostjo sedmih golov. V 47. minuti je bilo prvič na tekmi +9 in vse bolj je postajalo jasno, da bosta dve točki ostali v Velenju. Metalurg je v zadnjih petih minutah z delnim izidom 4:0 zgolj omilil poraz.

Velenjčane naslednja tekma lige Seha čaka 8. novembra, ko bodo gostovali v Prešovu pri Tatranu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.