Šport
8 ogledov

Ose v Nemčijo

Velenjčani se bodo pomerili z Göppingenom. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Gorenje se bo za preboj v polfinale pokala EHF borilo z nemškim Göppingenom. Cimos v pokalu challenge čaka Azoty-Pulawy, Maribor pa v pokalu pokalnih zmagovalcev San Antonio Pamplona.

Rokometaši velenjskega Gorenja, mariborskega Branika in koprskega Cimosa so na torkovem žrebu na Dunaju dobili četrtfinalne tekmece v evropskih pokalih. Gorenje se bo v pokalu EHF pomerilo z nemškim Göppingenom, mariborski Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev s španskim San Antoniom, Cimos pa v pokalu challenge s poljsko ekipo Azoty-Pulawy.

"Dobili smo izjemno kakovostnega nasprotnika. Göppingen je izjemno močan na domačem igrišču, v nemškem prvenstvu ima recept, kako v svoji dvorani premagati vse največje domače ekipe. Goji trd rokomet z obrambo 6-0, že nekaj časa pa je v tej ekipi trener Velimir Petković, ki izjemno dobro dela. Göppingen ima malce balkanskega pridiha, zanj nastopata nekdanja člana koprskega Cimosa Željko Mrvaljević in Enid Tahirović, pred kratkim je iz Celja prišel tudi Miladin Kozlina. Menim, da je Göppingen favorit našega četrtfinalnega obračuna, a to ne pomeni, da smo se vnaprej vdali. Nemško prvenstvo dokaj podrobno spremljam, o Göppingenu imam nekaj podatkov, v kratkem pa si bom nabral še dodatni material," je po plesu kroglic na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dejal trener velenjske ekipe Branko Tamše. Njegova ekipa je v minulem krogu gladko opravila z avstrijskim Bregenzom.

Mariborčani so v tej sezoni premierno nastopili na evropski sceni, na štirih tekmah pa so v obračunih s češkim Banikom iz Karvine in srbsko Kolubaro iz Lazarevca dosegli stoodstotni izkupiček.

"S četrtfinalnim tekmecem smo zadovoljni. Gre za ekipo, ki je v preteklosti tvorila vrh evropskega rokometa. V zadnjih letih je njena kakovost nekoliko nižja, vendarle pa gre za ekipo, ki jo zelo spoštujemo. Gostili bomo vrhunsko zasedbo, s katero bo pravi užitek igrati, na svoj račun pa bodo zagotovo prišli tudi mariborski ljubitelji rokometa, česar si želimo tudi v našem klubu," je po žrebu dejal trener Mirko Šibila.

Koprska zasedba se bo v četrtfinalu evropskega pokala challenge pomerila s poljsko zasedbo Azoty-Pulawy, ki je v osmini finala izločila norveški Stord.

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 26. in 27. marca, povratne pa 2. in 3. aprila.

Pokal EHF, četrtfinalni pari:

Saint Raphael – Grosswallstadt
Göppingen – Gorenje Velenje
Reale Ademar – Lemgo
Nordsjaelland – Naturhouse La Rioja

Pokal pokalnih zmagovalcev, četrtfinalni pari:

Maribor Branik – San Antonio Pamplona
Gummersbach – Elverum
Vardar Skopje – Resita Caras-Severin
Halmstad – Tremblay

Pokal challenge, četrtfinalni pari:


Cimos Koper – Azoty-Pulawy
Partizan – AEK Atene
Radnički Kragujevac – Benfica
Bacau – Arendal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.