Šport
10 ogledov

Ose zmagovalno, Škof junaško

Adnan Harmandić bo igral proti svojemu nekdanjemu klubu. Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so na prvi tekmi četrtfinala pokala EHF z 27:26 (12:14) premagali danski Silkeborg. V Ligi prvakov je blestel Gorazd Škof, čigar Zagreb je remiziral s Kielom.
 

Pokal EHF, 1/4 finala

Gorenje : Silkeborg 27:26
Arrate : Aragon Zaragoza 27:30
Ivry : Gummersbach 27:33
St. Gallen : Astrahan 35:31

Za kako pomembno tekmo gre, je pokazala sama igra, ki je bila na trenutke raztrgana in nepovezana. Velenjčanom je številne preglavice povzročal vratar Silkeborga Primož Prošt , ki je še lani branil za Gorenje. V prvem polčasu je ubranil tri sedemmetrovke in je bil poleg krožnega napadalca Milutina Dragičevića , ki bo v prihodnji sezoni igralec Kiela, najbolj zaslužen za prednost dveh golov. Odmor med polčasoma je bolje del Dancem, ki so takoj na začetku drugega dela povišali prednost na tri gole, kar je bilo tudi največ na tekmi. V nadaljevanju so varovanci Ivice Obrvana pokazali pravi karakter. Obrambo je odlično dirigiral Marko Oštir , v napadu pa se je prebudil najboljši strelec Gorenja Ivan Čupić . Svoj prispevek k zmagi je s sedmimi goli dodal tudi Adnan Harmandić .

 
 

Vesel sem, da je ekipa pokazala trden značaj. Na Dansko odhajamo z dvignjenimi glavami.

Branko Tamše, pomočnik trenerja

 
Edini slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih je z minimalno zmago ohranili možnosti uvrstitev v polfinale pokala EHF , kar je tudi najboljši rezultat v zgodovini nastopanja v evropskih tekmovanjih. Povratna tekma bo na sporedu v soboto ob 16.15. V ozadju tekem evropskih tekmovanj je Izvršni odbor Evropske rokometne zveze na zasedanju na Dunaju potrdil, da se bo Liga prvakov v sezoni 2009/10 zmanjšala z 32 na 24 klubov. Nekoliko bo spremenjen tudi modus igranja, saj bo skupinskemu delu sledila osmina finala, četrtfinale in verjetno tudi sklepni turnir - final four.

Gorazd Škof je proti Kielu potrdil sloves ljubljenca zagrebškega občinstva. © Fotosi.si

 
 

Liga prvakov, 1/4 finala

Flensburg : Hamburg 25:28 (12:14)
Čehovski medvedi : Rhein-Neckar-Löwen 33:31 (21:15)
Zagreb Co : Kiel 28:28 (13:12)
Ciudad Real : Veszprem 29:24 (15:12)

Zadnji slovenski obračun Gorazda Škofa in Vida Kavtičnika na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov (LP) med Zagrebom in Kielom je dobil prvi in tako hrvaški ekipi zagotovil remi. Slovenski reprezentančni vratar je bil ob Igorju Voriju in Tončiju Valčiću junak tekme (28:28) v peklenskem vzdušju Ledene dvorane.

“Nismo igrali dobro. Prav zaradi tega sem prepričan, da pred povratno tekmo ni še nič izgubljenega. V mali prednosti je sicer Kiel, ker igra doma, a mi smo v tej sezoni dokazali, da smo v gosteh celo boljši kot doma,” je dejal Vori, z devetimi goli najboljši strelec tekme. V nemškem taboru – Kavtičnik je dosegel šest golov – so seveda prepričani, da bodo v polfinalu igrali oni. “Igrali bomo doma, kar je velika prednost. Poleg tega imamo še veliko rezerv,” je optimističen Nikola Karabatić , ki je zadnjih deset minut srečanja zaradi poškodbe kolena sedel na klopi. Edina Slovenca, ki sta se v četrtfinalu LP veselila zmage, sta bila Uroš Zorman in Aleš Pajovič , ki sta z 29:24 odpravila Veszprem Davida Koražije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.