Šport
13 ogledov

Osem golov za knockout Hortona

1/18
Žurnal24 main
Canucks so tesno dobili prvi dve tekmi finala lige NHL, na tretji pa visoko izgubili. Bruins so jih nadigrali z 8:1, potem ko so izgubili Hortona, ki je zaradi udarca v glavo in prsi koš moral v bolnišnico.

Nathan Horton je čez noč ostal v bolnišnici, potem ko so ga imobiliziranega morali sredi prve tretjine tretje tekme velikega finala lige NHL z ledu odnesti na nosilih. Aaron Rome ga je s komolcem in veliko silo nokavtiral v prsni koš in glavo. Horton je z glavo udaril ob led, obležal na tleh, roka pa mu je ostala v zraku. Rome je bil izključen. Prve novice iz bolnišnice so, da lahko premika roke in noge, pretresu možganov pa se skoraj zagotovo ni izognil.

Šlo je za udarec iz mrtvega zornega kota v nemočnega tekmeca, ki ga vodstvo lige zaradi pretresov možganov poskuša preprečiti z visokimi kaznimi. "Potem ko sem videl počasni posnetek, lahko rečem, da je šlo za umazan udarec," je bil besen trener Vancouver Canucksov Claude Julien. "Takšnih udarcev se želimo znebiti. Zdaj naj ukrepa liga." Ta se bo v torek res sestala s hokejistom Boston Bruinsov.

Igra je v nadaljevanju postala še bolj naelektrena, pretepov in govoričenja med igralci ni manjkalo (v zadnji tretjini je bilo kar 20 izključitev, od tega devet 10-minutnih!), prav tako ne golov. Poškodba Nortona je njegove soigralce še dodatno motivirala. V drugi tretjini so povedli s 4:0, še štiri gole pa zabili v tretji in tekmo zmagali z 8:1. Če je imel Luongo eno svojih najslabših tekem, je imel Tim Thomas s 40 obrambami eno svojih najboljših.

Raje izgubim 1:8 kot na tesno, kot so oni prvi dve. Ne gre za gol razliko. Nadigrali so nas. Zdaj moramo postati boljši.
Henrik Sedin

"Ko je padel prvi gol, se nam je odprlo. Poskušali smo dati čim več golov," je po visoki zmagi razlagal Thomas. "To zmago smo res potrebovali, da bi se vrnili v igro za pokal. Še vedno zaostajamo z 1:2. Ne bi rekel, da smo že nazaj, vsekakor pa še nismo odpisani." Domači led jim na četrti tekmi lahko pomaga do izenačitve na 2:1. Doslej so le štiri ekipe osvojile pokal po zaostanku z 0:2 (Pittsburgh Penguins 2009, Montreal Canadiens 1966 in 1971 ter Toronto Maple Leafs leta 1942).

 

Liga NHL, veliki finale:

Boston Bruins : Vancouver Canucks 8:1 /1:2/
Recchi dva, Ference, Marchand, Krejci, Paille, Kelly, Ryder; Hansen

*V poševnicah je izid v zmagah, igrata na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.