Šport
9 ogledov

Osem Slovencev v Ptičjem gnezdu

Martina Ratej EPA
Na SP, ki bo med 22. in 30. avgustom v Pekingu, bo nastopilo osem slovenskih predstavnikov.

Kot zadnji sta se ekipi pridružili Sabina Veit in Maja Mihalinec, ki sta včeraj v Mariboru mednarodni normi za SP in za olimpijske igre prihodnje leto v Riu de Janeiru dosegli v teku na 200 metrov. Veitova je  v kvalifikacijah zmagala s 23,08, Mihalinčeva pa je bila druga s 23,13. To jima je uspelo ob dovoljeni moči vetra (+0,8 m/s).

S tem sta se pridružili slovenski šesterici, ki je imela mednarodne norme že prej, in se pridružili okrog 2000 atletom in atletinjam iz 200 držav, ki bodo tekmovali na slovitem stadionu Ptičje gnezdo v kitajskem glavnem mestu. Izpolnili so jih tudi Robert Renner (palica), Tina Šutej (palica), Žan Rudolf (800 m), Martina Ratej (kopje), Maruša Mišmaš (3000 m zapreke) in Luka Janežič (400 m).

Slovenska reprezentanca bo na SP zelo pomlajena, brez kopice izkušenih tekmovalcev, ki so v tretjem življenjskem desetletju. Najboljši slovenski atlet v zgodovini Primož Kozmus po poškodbah letos sploh ni tekmoval v metu kladiva, med drugimi sta bili dolgo poškodovani tudi Snežana Vukmirovič (troskok) in Marina Tomič (100 m ovire).

"Imeli bomo kar osem tekmovalcev v kitajski prestolnici. To je lepo število, saj so zadnje norme za olimpijske igre in SP zelo zaostrene ter prvič tudi ni več norm B. To še otežuje uvrstitev na tako prvenstvo. Že sama norma je velik dosežek, ne le za naše, ampak tudi za druge tekmovalce in tekmovalke. Za vidnejše uvrstitve bo pri nekaterih potrebno formo nekoliko dvigniti, drugi pa bodo morali ponoviti svoje najboljše dosežke," je dejal vodja strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Martin Steiner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.