Šport
15 ogledov

Oslabljeni, a s Kopijem: "Vsi bi nas premagali"

Slovenija Francija turnir Tivoli prijateljska tekma Anže Kopitar Anže Petkovšek
Slovenska hokejska reprezentanca bo ta teden nastopila na prijateljskem turnirju evropskega izziva v Franciji. Oslabljeno Slovenijo, v postavi so številni mladinci, a tudi prvi zvezdnik Anže Kopitar, čakajo od četrtka do sobote tekme s Francijo, Dansko in Latvijo.

Po domačem turnirju v Ljubljani, ko je bila Slovenija novembra v skoraj polni postavi in je tudi zmagala, bo na podobnem tekmovanju v Lyonu nastopila v precej spremenjeni podobi.

Ker v tem terminu ligaških tekmovanj v Nemčiji in Avstriji, tudi v ligi Ebel, ne prekinjajo, se je selektor Matjaž Kopitar odločil za reprezentante iz Skandinavije in Francije, ekipo pa dopolnil z mlajšimi igralci iz Slovenije.

V Lyonu bodo tako slovenske barve branili vratarji Gašper Krošelj, Matija Pintarič in Jure Pavlič, branilci Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Gašper Sušanj, Maks Selan, Jakob Milovanović, Matic Podlipnik in Aleksandar Magovac ter napadalci Anže Kopitar, Gašper Kopitar, Žiga Jeglič, Boštjan Goličič, Luka Bašič, Rok Leber, Matic Kralj, Jure Dolinšek, Anže Kuralt, Urban Sodja, Črt Snoj in Jan Berčič. Na seznamu je bil tudi izkušeni branilec Sabahudin Kovačević, ki pa ga zaradi poškodbe na turnir ne bo, zamenjal ga je Sušanj.

"Pokazal se bo značaj ekipe"

"To bo poseben teden za našo reprezentanco, ker ni najmočnejše postave oziroma je kar precej drugačna od tiste iz Ljubljane. Pokazal se bo značaj ekipe. Imamo nekaj stalnih članov, nekaj izkušenj je, a to ne bo ovira, da ne bi igrali po najboljših močeh. Skušali bomo zmagati na vseh tekmah. Vsi nas bodo želeli premagati, že tekma s Francijo bo težka, dvorana bo polna. A mi se s tem ne smemo obremenjevati, moramo stopiti na led in odigrati, kot znamo," je pred začetkom turnirja dejal prvi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar. V prvem napadu bo tokrat igral z bratom Gašperjem ter Boštjanom Goličičem.

Slovenija bo za začetek v četrtek ob 20. uri igrala s prireditelji turnirja Francozi, ki jih je pred mesecem dni v Tivoliju premagala s 3:1, v petek ob 15. uri bo tekma z Dansko, v soboto ob 15. pa še dvoboj z Latvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.