Šport
20 ogledov

Osmi naslov za ACH Volley

ACH Volley na vrhu vztraja že sedem let zapored. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so obranili naslov državnega prvaka. v Radovljici so dobili tudi tretjo tekmo finalne serije državnega prvenstva proti Uko Kropi. Tudi tokrat so zmagali s 3:0.

Odbojkarji ACH Volleyja so brez prask opravili nalogo, ki so jo jim pripisali že pred začetkom prvenstva. Do svojega osmega naslova - glede na kakovost in vložek pričakovanega, so prišli brez poraza in po finalnem dvoboju z Uko Kropo, obračunu Davida in Goljata.

Kroparji, ki so presegli vse zastavljene cilje, so bili v prvih dveh tekmah povsem v podrejenem položaju, tokrat pa so vendarle nudili dostojen odpor. Predvsem v prvih delih nizov, v katerih so bili povsem enakovredni. Toda izkušenejši Blejci so vedeli, kdaj morajo stopiti na plin, da pridejo do prednosti in osvojijo nize.

Igralci Uko Krope so tekmo začeli odločeni, da pokažejo boljšo igro kot v prvih dveh tekmah. In so tudi jo. Popravili so sprejem, posledično igro v napadu, tudi njihov blok je bil trdnejši kot na prvih tekmah. Blejci niso mogli razviti svoje igre, tako da je bil prvi niz dolgo časa izenačen. Toda delni izid 6:1, ki je bil posledica nekaj napak Krope, je bil dovolj za vodstvo 1:0.

ACH Volley je v prvem nizu storil le dve neizsiljeni napaki, v drugem pa so tudi prvaki začeli več grešiti. Toda napake niso bile usodne, saj so po drugi strani postavili trden blok, s katerim so imeli tekmeci spet veliko težav. Posebno v drugem delu niza - prvi je bil spet izenačen vse do izida 15:15, ko je odlično deloval tudi blejski napad. Varovanci Igorja Kolakovića so si v najpomembnejših trenutkih, ko se je lomil rezultat, priigrali prednost, ki so jo brez težav oplemenitili z vodstvom 2:0.

Tudi tretji niz je bil na začetku izenačen, toda po izidu 10:10 so Blejci dosegli kar tri blok točke v kratkem času in na semaforju je bilo hitro 16:12. Kroparji so se nekajkrat še približali na dve točki, več pa jim favoriti niso pustili. ACH Volley je tako zabeležil gladko zmago, da pa je bila načrtovano pove dejstvo, da so imeli domači že pripravljen scenarij slavja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.