Šport
118 ogledov

Osmi tek posvečen 10-letnici osvojenega Olimpa

sport21.12.08...Primoz Kozmus (Slovenia), Olympic gold medalist in hammer throw, Aleš Fevžer
Letos mineva polno desetletje od Olimpijskih iger v Pekingu. Pete igre za Slovenijo so bile s kar petimi osvojenimi medaljami najuspešnejše poletne olimpijske igre v zgodovini za našo državo.

Najuspešnejši mož naše tedanje olimpijske odprave, zlati Primož Kozmus, bo desetletnico medalje proslavil športno, kot se zanj spodobi. Na svoj rekreativni brežiški tek, ki ga prihajajočo soboto organizira že osmič zapored v Brežicah, je povabil tudi druge slovenske medaljiste iz Pekinga, ki so se nam najbolj vtisnili v športni spomin: poleg njega so to v pestri beri različnih športov bili še plavalka Sara Isaković, jadralec Vasilij Žbogar, judoistka Lucija Polavder ter strelec Rajmond Debevec.

Udeležbo na teku je potrdila tudi Lucija Polavder. ena najvidnejših predstavnic juda, ki je v Sloveniji zelo popularen in mednarodno eden naših najuspešnejših športov. Lucija je svojo serijo uspehov nanizala v obdobju 2007-2012, ko je zbrala kar 9 medalj na velikih tekmah in s tem ostaja ena naših najuspešnejših športnic.

oi2008_polavder_main_fevzer | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Brežiški tek s Primožem Kozmusom se je sicer od prve izvedbe leta 2011 že trdno zasidral v repertoar največjega posavskega festivala »Brežice, moje mesto«. Po lanski rekordni izvedbi Primož tudi letos pričakuje, da bodo brežiške ulice tekači lepo napolnili na zanimivi mestni trasi.

Ponovno bosta za odrasle organizirani dve tekaški preizkušnji – tek na 3,3 km in tek na 10 km. Na svoj račun bodo ponovno prišla tudi podjetja, ki lahko svojim zaposlenim z udeležbo na poslovnem teku trojk pripravijo zanimivo izkušnjo izven delovnega okolja.

Serijski, 4-kratni zmagovalec najdaljše tekaške preizkušnje Kozmusovega teka na 10 km, Boštjan Vimpolšek, bo imel letos hudo konkurenco v olimpijcu Primožu Kobetu.

Kozmus | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Najmlajši tekači, otroci do 12 let, ki se vsako leto v vse večjem številu odločajo za preizkušanje tekaških spretnosti, pa se bodo ponovno brežiškemu šampionu lahko pridružili na razdalji 400 m.

Letošnja posebnost bo tudi vključitev otrok s posebnimi potrebami na tek. Pobudi so se odzvali iz Društva za Downov sindrom Krško in Novo mesto ter Zveze Sožitje Krško. Za njih bodo organizatorji na teku zbirali tudi plastične zamaške.

Tek sicer spremlja tudi bogat spremljevalni program – jutranje delavnice in koncert za otroke pri brežiškem gradu, kuhna na ulci čez dan ter večerno dogajanje s koncerti Lee Sirk, Psihomodo pop in S.A.R.S.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.