Šport
13 ogledov

Ostala le še Duhamel in Racener

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Predzadnji dan letošnjega Glavnega turnirja WSOP je bil vsekakor zanimiv, saj je bilo več kot 2.000 gledalcev v dvorani Penn & Teller priča številnim preobratom in zanimivim zapletom.

Po odigranih 219 igrah sta v igri za naslov najboljšega ostala le še 2 tekmovalca, med katerima pa, na razočaranje vseh "Grinderjevih" oboževalcev, ni Michaela Mizrachija, saj se bosta v heads-up delu turnirja udarila Jonathan Duhamel in John Racener.

A pojdimo kar k samemu današnjemu dogajanju na finalni mizi Glavnega turnirja, ki jo je prvi moral zapustiti Američan Soi Nguyen. Slednji je v 28. igri dneva že pred flopom oznanil svoj all-in, ki ga je izenačil le Jason Senti. Slednji je bil s {Q-Diamonds}{Q-Spades} v rahli prednosti pred Nguyenom, saj je ta v rokah držal {A-Diamonds}{K-Clubs}, vendar je že flop {Q-Hearts}{3-Spades}{10-Clubs} bolj ali manj razrešil vse dvome o zmagovalcu te igre. Nguyen je na riverju sicer nato ujel {K-Spades}, ki pa je bil bolj slaba tolažba, saj je bilo sanj o naslovu, za Američana konec (9. mesto – 811.823$).

Naslednji ki je ostal brez žetonov je bil Kanadčan Matthew Jarvis, za katerega je bil usoden nihče drug kot Michael »The Grinder« Mizrachi.

To, za Jarvisa usodno igro, je z višanjem na 1,4 milijona žetonov odprl Duhamel, Mizrachi je njegovo stavo zgolj izenačil, preden je Jarvis v igro spravil vseh svojih nekaj več kot 14 milijonov žetonov. To je bilo dovolj, da je svoje karte ekspresno odvrgel njegov rojak Duhamel, a ne dovolj, da bi prestrašilo »Grinderja«, ki je po krajšem premisleku izenačil tudi to stavo in obrnil {A-Diamonds}{Q-Diamonds}, medtem ko je Jarvis na hrbet položil {9-Hearts}{9-Clubs}. Skupne karte {Q-Spades}{8-Diamonds}{Q-Clubs}{9-Spades}{A-Spades} so poskrbele za zelo zanimiv razplet igre, iz katere je kot zmagovalec prišel Mizrachi, Jarvis pa je moral poiskati tolažbo v objemu svoje družine in navijačev (8. mesto – 1.045.743$).

Na 7. mestu (1.356.720$) je turnir končal Jason Senti, ki je podobno kot Jarvis, izpadel po še eni igri polni preobratov. Senti je v svoji zadnji igri vse stavil na {A-Diamonds}{K-Spades}, pri čemer mu je nasproti stal Joseph Cheong, ki je v rokah držal {10-Spades}{10-Clubs}. Jason, bi si le stežka želel boljši flop, kot je bil {K-Hearts}{K-Diamonds}{Q-Clubs}, a kaj ko sta do konca nato na mizi pristali še skupni karti {J-Diamonds} in {9-Diamonds}, ki sta njegovemu nasprotniku podarili lestvico in ga poslali med gledalce.

Po spopadu z vodilnim Duhamelom, se je moral posloviti tudi John Dolan (6. mesto – 1.772.959$), ki je nazadnje vse svoje žetone spravil v igro s {Q-Diamonds}{5-Diamonds}, Duhamel pa je njegov all-in izenačil s sicer skromnih {4-Clubs}{4-Diamonds}. A v takih situacijah včasih tudi že par štiric zadošča za zmago in tako je bilo tudi tokrat, saj so skupne karte {J-Hearts}{7-Hearts}{6-Hearts}{9-Hearts}{3-Clubs} zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin Kanadčana, ki se je tako odkrižal še enega nasprotnika.

Na naslednjo izločitev, smo nato morali čakat skorajda 2 uri, le nekaj minut zatem ko se je poslovil Mizrachi (5. mesto – 2.332.992$), pa smo nato bili priča še drugi izločitvi, ki je bila usodna za Filippa Candio (4. mesto – 3.092.545$).

Mizrachi je bil vse od izločitve Jarvisa, eden najbolj dejavnih igralcev za mizo in je ves čas pritiskal na svoje nasprotnike ter se povzpenjal po lestvici, kar je sprožilo cel val ugibanj, če bo »Grinder« po dolgem času vendarle znan profesionalec, ki bo osvojil Glavni turnir WSOP. A da iz te moke ni bilo kruha, je poskrbel kdo drug kot vodilni Johnathan Duhamel, ki je na flopu {5-Diamonds}{4-Spades}{Q-Clubs}, s svojim parom asov višal, nakar je Mizrachi, ki je v rokah držal {Q-Diamonds}{8-Hearts}, oznanil svoj all-in, ki ga je Kanadčan seveda, hitro izenačil. Do konca sta na mizi sicer pristali še skupni karti {J-Diamonds} in {K-Diamonds}, ki pa Američanu nista bili v pomoč in tudi on se je moral posloviti.

Po njegovih stopinjah je le 3 igre kasneje šel tudi Italijan Candio, ki je vse svoje upe polagal na {K-Diamonds}{Q-Diamonds}, po robu pa se mu je postavil Cheong, ki je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{3-Clubs}. Skupne karte Italijanu tokrat niso bile naklonjene, še več, Cheong je z {A-Hearts}{7-Diamonds}{2-Spades}{5-Hearts}{4-Spades} celo uspel sestaviti lestvico, ki je več kot zadoščala za zmago.

Cheong je s to zmago tudi prevzel skupno vodstvo, katerega je v naslednjih 2 urah le še povečeval, dokler ni prišla na spored tista usodna igra, o kateri se bo zagotovo govorilo še več tednov, ki ga je morda celo stala končne zmage.

V tej igri Joseph z {A-Spades}{7-Hearts}, pred flopom višal na 2,9 milijona žetonov, Duhamel, ki je v rokah držal {Q-Clubs}{Q-Diamonds}, pa je vrnil udarec in povišal na 6,75 milijona žetonov. To pa ni bilo dovolj, da bi pregnalo Cheonga iz igre, saj je ta kmalu letvico dvignil na 14,25 milijona žetonov, kar pa je prineslo le novo višanje tudi s strani njegovega nasprotnika, ki je v igro spravil celo 22,75 milijona žetonov. Po krajšem premisleku je Cheong nato oznanil svoj all-in, ki ga je Kanadčan brez večjih težav izenačil. Slednji si boljših skupnih kart od {9-Hearts}{3-Diamonds}{2-Clubs}{6-Spades}{8-Spades}, pravzaprav niti ni mogel želeti, saj so povsem zgrešile oba igralca in mu tako prinesle zmago v višini skoraj 180 milijonov žetonov.

Po tem porazu je Cheongu preostalo le še okrog 10 milijonov žetonov, po nekaj zmagah, pa je le 6 iger kasneje svojih preostalih 17,5 milijona žetonov spravil v igro s {Q-Spades}{10-Clubs}, njegovo stavo pa je z {A-Spades}{2-Clubs} klical vodilni Jonathan Duhamel. Še enkrat več, skupne karte Cheongu niso bile naklonjene, saj so ga tudi {K-Spades}{9-Clubs}{6-Clubs}{6-Hearts}{7-Clubs} povsem zgrešile, kar je bilo tokrat zanj usodno, saj se je njegov pohod na naslov svetovnega prvaka, tako končal na 3. mestu (4.130.049$).

Po tej izločitvi je bilo današnjega, 9. igralnega dne Glavnega turnirja WSOP tudi konec, jutri pa nas tako čaka le še obračun vseh obračunov, v katerem se bosta za naslov prvaka, WSOP zapestnico in kar 8,9 milijona dolarjev prve nagrade, udarila Jonathan Duhamel in John Racener.

Ko se bosta fanta jutri vrnila za mize, pa bosta z igro nadaljevala pri 40. nivoju in slepih stavah 600.000/1.200.000 (ante 200.000), kar zagotovo bolj odgovarja Kanadčanu, ki bo heads-up obračun začel s 188.950.000 žetoni, medtem ko jih bo imel Racener pred seboj le 30.750.000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.