Šport
14 ogledov

Ostati v eliti, kamor spadamo

Slovence prva tekma čaka v četrtek ob 16.15. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenci so tudi na zadnji tekmi na SP elitne divizije proti Nemčiji odigrali izjemno srečanje, a kljub temu morali priznati premoč. Risi so si enotni, da bo tako potrebno igrati tudi v skupini za obstanek.
Mogoče so Nemci malo manj kakovostna ekipa kot Rusi ali Slovaki, so pa stoodstotno bolj borbeni in igrajo skoraj brez napak. Z njimi je težko igrati. A dali smo vse od sebe, igrali smo na polno. Igramo na vso moč, puščamo srce na igrišču. Zdaj moramo tudi v nadaljevanju SP igrati tako kot doslej, če želimo še naprej igrati v tej skupini.
Robert Sabolič

"Preveč je bilo izključitev, še posebej v drugi tretjini, ker potem pride do utrujenosti in posledično do napak. To je bil nekako zgodovinski dan za nas, čeprav bi jaz raje videl, da bi bil zgodovinski tisti z Rusijo. Takrat smo si zaslužili zmago. Danes smo imeli manj priložnosti, a smo jih izkoristili, ob koncu pa niso bili Nemci nič nevarnejši kot mi. A zdaj smo tam, kjer smo. Najbolj me hrabri, da smo odigrali tri dobre tekme zapored in jaz imam zelo pozitivno mišljenje o tem, kaj se bo dogajalo zdaj," je po zadnjem srečanju Slovenije v predtekmovalni skupini A na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Slovaškem dejal selektor Matjaž Kopitar.

NE SPREGLEJTE: Pot slovenske reprezentance do prve točke si lahko TUKAJ ogledate v galeriji.

Prvi zadetek za rise je že v 5. minuti tudi s kančkom sreče zabil Žiga Jeglič, ki skupaj z Rokom Tičarjem in Robertom Saboličem blesti v drugem napadu. Napadalec Jesenic je igral z zaščitno masko, saj so mu Rusi zlomili nos, kar pa Jegliča ni motilo: "Zlomljen nos me ni motil, malo me je motila le mrežica, ker nisem takoj videl vseh stvari. Šlo je kar brez težav, diham skoraj normalno, čeprav imam v nosu malo strjene krvi. A glavno, da mi kri ne teče, zato smo se tudi odločili za nastop. Danes se nismo predali, čeprav smo vedeli, da ni možnosti za tretje mesto. A moramo ohranjati koncentracijo in motivacijo na teh tekmah in če nam to uspe, lahko računamo tudi na uspeh na prihajajočih tekmah."

Tekma je bila pomembna tudi za našo samozavest. Ni lepo izgubljati, a treba je potegniti pozitivne stvari, ker smo le dosegli neko raven in ni bilo nihanja v igri. Nemci igrajo kot v knjigi, brez kakšnih ekstra potez. Rusi hočejo narediti še potezo več, osmešiti tekmeca. Nemci pa ne, plošček ven, plošček noter, skušajo pospraviti noter odbite ploščke. Njihov hokej je zelo enostaven, a učinkovit, fizično so močni in vse skupaj se pozna.
Mitja Robar

Slovence od četrtka naprej čakajo boji v skupini za obstanek. "Spet ena težka tekma. Nisem najbolj vesel, ker so bili Nemci zreli za poraz. Če bi imeli kakšno težko pripravljalno tekmo z velesilami, bi se lahko kosali z njimi. Na koncu točko le imamo, po treh krogih se selimo v skupino za obstanek. Ta dvoboj je bil dober trening za naprej. Upam, da bomo uspešni tudi v teh tekmah in ostali tu, kamor sodimo," se Tičar (strelec drugega zadetka za rise) nadeja obstanka med elito.

Nemci so po treh zmagah presenetljivo zasedli prvo mesto v skupini pred Rusijo in Slovaško. Michael Wolf in ostali pa že razmišljajo o prihodnjih izzivih: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Gledali smo Slovenijo in ne glede na to, da smo že imeli šest točk, smo si želeli zmagati. V rednem delu smo si pripravili veliko priložnosti, a nismo mogli storiti več. Zadeli smo dvakrat, mogoče bi kdaj drugič dosegli štiri ali pet golov. Zdaj ne smemo zaspati na uspehih, gremo naprej v drugi del brez razmišljanja, da smo že v četrtfinalu." Nemški selektor Uwe Krupp pa je povedal: "Slovenija je borbena ekipa, kar je na tem SP že dokazala. Mi smo se vrnili po zaostanku dveh golov, ustvarili smo pritisk. Ponosen sem na svoje fante, da so izkoristili svoje priložnosti in zmagali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.