Šport
117 ogledov

Ostre kritike na račun Federerjeve žene

mirka federer EPA
Avstralski tenisač Nick Kyrgios je na obračunu z Rogerjem Federerjem podlegel provokacijam občinstva, ki ga je ob vsaki priložnosti nagradilo z glasnimi žvižgi.

Roger Federer velja za najbolj priljubljenega tenisača vseh časov, zato se njegovi nasprotniki nemalokrat znajdejo v nemilosti občinstva.

To je med polfinalnim obračunom v Miamiju na svoji koži občutil zloglasni Nick Kyrgios, ki ga je enostransko navijanje gledalcev povsem spravilo iz tira.

Avstralec, znan po ostrem jeziku in neprimernem vedenju, je še preostali kanček spoštovanja zapravil s tem, ko je po izsiljeni napaki po tleh zalučal svoj lopar. Gledalci so ga nagradili z žvižgi, v nadaljevanju pa izkoristili vsako priložnost za nadaljnjo provokacijo.

V prvm obračunu dneva se je v finale turnirja uvrstil Rafael Nadal in teniški sladokusci so stiskali pesti za ponovni spopad velikih rivalov. Posledično so glasno nagradili vsako napako Avstralca, vse skupaj pa je privedlo do tega, da je glavni sodnik Mohamed Lahyani gledalce pozval k športnemu navijanju.


Kmalu zatem je nekdo zmotil servisno proceduro 21-letnika, ki je na tem mestu izgubil živce. ''Utihnite,'' je zabrusil gledalcem, ki so spet odgovorili z glasnim neodobravanjem.

Žvižgom se je pridružila tudi Federerjeva žena Mirka, ki jo je pri tem ujel režiser televizijskega prenosa. Ker so provokacije iz igralčeve lože v tenisu prava redkost, je bila Mirka, tudi sama nekdanja teniška igralka, deležna številnih kritik.  

Po treh nizih in treh podaljšanih igrah se je uvrstitve finale ob huronskem navdušenju osrednjega stadiona veselil Federer. Kyrgios je med sprehodom proti mreži uničil še en lopar in se tako neslavno poslovil od turnirja.

''Občinstvo se zelo hitro obrne proti njemu, a to lahko ustvari dobro vzdušje, tako da ni vse slabo. Mislim, da je fant dober za tenis,''
mu je v bran stopil Federer.


V Miamiju pa ni bilo prvič, da se je soproga najuspešnejšega tenisača vseh časov znašla na udaru zaradi nešportnega vedenja.

Pred tremi leti je rojaka Stana Wawrinko med obračunom z njenim možem proglasila za ''cmero'' in povzročila napetost med tenisačema, ki sta skupaj osvojila zlato olimpijsko kolajno v dvojicah (Peking 2008) in veljata za zelo dobra prijatelja. Oba sta se v kasnejših intervjujih oddaljila od incidenta in zatrdila, da ni nobenih zamer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.