Šport
4 ogledov

Otočani in Strele še upajo

islanders1_action Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL je bilo odigranih osem tekem. Na šestih tekmah so se zmage veselili gostje. Osmo zaporedno zmago Dallas Starsov so z zmago 5:2 preprečili Phoenix Coyotes.
 

Liga NHL

Philadelphia : Tampa Bay 5:3
Carolina : Pittsburgh 4:2
Toronto : NY Islanders 4:5
Nashville : Chicago 1:6
Colorado : St. Louis 1:4
Phoenix : Dallas 5:2
Vancouver : Minnesota 4:5 *
San Jose : Edmonton 2:3
* po kazenskih strelih

Glandale , Arizona , je bil prizorišče obračuna med Dallas Starsi in Kojoti iz Phoenixa . Dallas je naskakoval osmo zaporedno zmago, kar bi bil tudi klubski rekord. Da bo to težka naloga, se je videlo že na začetku tekme. V 12. minuti je gostitelje, ob igri z igralcem več, v vodstvo popeljal kapetan Shane Doan . Le dve minuti za tem je uspelo izenačiti Jussiju Jokinenu , potem ko je odvzel plošček branilcu Keithu Yandlu in premagal presenečenega vratarja Iljo Brizgalova . To pa je bila praktično tudi edina svetla točka Dallasa na tej tekmi. Brizgalov je pridno zbiral obrambe, Kojote pa je v vodstvo vrnil Daniel Carcillo . V drugi tretjini je prednost povišal Niko Kapanen , ko pa je na začetku zadnjega dela igre z igralcem manj zadel še Radim Vrbata , je bilo jasno, da zmaga ostaja doma. Mattu Niskaknenu je sicer uspelo znižati rezultat, kar pa ni zadostovalo za preobrat. Kojoti so slavili s 5:2 in se tako maščevali za poraz izpred treh dni. Junak tekme je bil Čeh Vrbata, ki je dosegel en gol in prispeval še dve podaji. To je bil 25. gol Vrbate v sezoni in jubilejni stoti v ligi NHL. Brizgalov je k zmagi prispeval 32 obramb.

V Torontu so Maple Leafsi doživeli poraz proti New York Islandersi . Vzrok za zmago Otočanov se skriva predvsem v igri z igralcem več. Od sedmih ponujenih priložnosti so namreč izkoristili kar štiri, medtem ko so gostitelji imeli petkrat igralca več na ledu, zadeli pa le enkrat. Zmaga je za Otočane še toliko pomembnejša, saj upajo, da bi se s serijo zmag uvrstili na mesta, ki še vodijo v končnico. "To je pomembna zmaga za nas," je po tekmi povedal Ruslan Fedotenko (dva zadetka z igralcem manj) in dodal: "Vsi v moštvu se borimo za uvrstitev v končnico, zato je vsaka točka zelo pomembna." Vratar New Yorka, Rick DiPietro , je zbral 27 obramb, vratar Toronta Vesa Toskala pa je zaustavil 24 strelov. To je druga zaporedna zmaga Islandersov po tem, ko so prekinili niz sedmih zaporednih porazov.


Mikko Koivu je takole ugnal Roberta Luonga. © Reuters

 

Tekma med Minnesoto Wildsi in Vancuver Canucksi je bila odločena šele po streljanju kazenskih strelov. Odločilni zadetek za zmago Minnesote  je dosegel Finec Mikko Koivu . Visoki zmagi na gostovanju so zabeležili St. Louis Bluesi in Chicago Blackhawksi . Pomembno zmago so vknjižili igralci Tampa Bay Lightningsov, saj upajo, da bi se s serijo uspehov še lahko uvrstili v končnico. Najzaslužnejši za zmago proti Philadelphii je bil Martin St. Louis z golom in dvema podajama.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.