Šport
8 ogledov

Ovečkin izsilil podaljšek, loterija Detroitu

jimmy howard detroit red wings Reuters
Detroit Red Wings so doma po kazenskih strelih s 4:3 odpravili Washington Capitals. Ruski olimpijec Aleksander Ovečkin je ob koncu rednega dela izsilil podaljšek za goste, a je domača ekipa dobila loterijo kazenskih strelov.

Ovečkin je zadel sedem sekund pred koncem rednega dela tekme za izenačenje na 3:3, v podaljšku pa nato ni bilo gola. Pri kazenskih strelih pa je edini zadetek padel šele v sedmem krogu, ko je bil uspešen hokejist domačega moštva Patrick Eaves.

Ovečkin je bil med tistimi hokejisti, ki niso premagali tokrat nepremagljivega vratarja rdečih kril pri kazenskih strelih, Jimmyja Howarda. "Imel sem priložnost, da odločim tekmo, da potisnem plošček v mrežo, a je bil Howard danes res izjemen," je po tekmi domačega vratarja pohvalil Ovečkin.

Howard je ubranil 26 strelov proti svojim vratom, potem ko je zadnje štiri tekme izpustil zaradi poškodbe levega kolena. "Na ledu sem se počutil presenetljiv dobro. Koleno mi ni povzročalo nobenih preglavic, kar je dober znak. Na zadnje sem se na led vrnil prezgodaj, zdaj pa menim, da sem poškodbo končno pozdravil," je dejal junak večera Howard.

Na drugi strani je vratar gostov Michal Neuvirth zaustavil 42 strelov in izenačil dosežek kariere. Svojim klubskim kolegom je ponudil lepo priložnost za zmago, saj je obenem zaustavil prvih šest poskusov kazenskih strelov; šele sedmo ga je ugnal Eaves. "Zelo je frustrirajoče, ko si tako blizu zmage, pa na koncu ostaneš praznih rok. No, ni res, vsa točko smo le dobili," je dejal Neuvirth.

Rangersom derbi v Velikem jabolku

V sloviti newyorški dvorani Madison Square Garden, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička, dvoma o zmagovalcu ni bilo. New York Rangers so na domačem terenu dobili mestni derbi z New York Islanders s 4:1.

"Bilo je zelo razburljivo spet zaigrati proti otočanom. Šele v zadnji tretjini smo zagospodarili na ledu in naredili ključni korak do zmage. Zelo je lep občutek, ko se ti ves trud poplača," je po zmagi dejal domači vratar Henrik Lundqvist, ki je blestel z 38 obrambami.

V preostalih tekmah so bili Carolina Hurricanes na domačem ledu uspešnejši od St. Louis Blues s 3:1, hokejisti Nashville Predators so doma s 3:2 slavili po podaljšku z zadetkom Sheae Weberja, moštvo Winnipeg Jets pa je doma s 4:3 premagalo Vancouver Canucks.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : New York Islanders 4:1
Carolina Hurricanes : St. Louis Blues 3:1
Detroit Red Wings : Washington Capitals 4:3**
Nashville Predators : New Jersey Devils 3:2*
Winnipeg Jets : Vancouver Canucks 4:3

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.