Šport
20 ogledov

Ovečkin na pomoč zbornaji komandi

Pred dnevi se je opekel s Capitalsi, v nedeljo bo tako oblekel dres Rusije. (Fot Žurnal24 main
S Capitalsi je vnovič ostal brez Stanleyjevega pokala (še več: izpadli so že v polfinalu konference) in tako bo Aleks Ovečkin poskušal pokal dvigniti vsaj z rusko reprezentanco, ki jo je okrepil na Slovaškem.

Aleksander Ovečkin, vodilni strelec severnoameriškega hokejskega moštva Washington Capitals, se je pridružil ruski izbrani vrsti na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Slovaškem. Tako bo 25-letni hokejski zvezdnik lahko nastopil že na nedeljski tekmi proti branilki naslova Češki.

Kapetan omenjenega moštva NHL iz Washingtona je dobil zeleno luč za pot na staro celino, potem ko je v konferenčnem polfinalu Tampa Bay Lighning gladko s 4:0 v seriji izločila vodilno ekipo vzhodne konference.

Moskovčan, ki je na lanskem SP v Nemčiji pomagal Rusiji do finala, leta 2008 pa tudi do naslova svetovnih prvakov, je to sezono v 79 tekmah NHL dosegel 32 golov in 53 podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.