Šport
6 ogledov

Ovečkin ni tretjič zapored MVP

Henrik Sedin ponosno s pokalom za najbolj koristnega igralca sezone. (Foto: Reut Žurnal24 main
Za razliko od lige NBA vodstvo hokejske lige NHL nagrade za najboljše podeli po koncu sezone. MVP je letos postal Henrik Sedin, potem ko je to nagrado v prejšnjih dveh sezonah dobil Aleks Ovečkin.

Napadalec moštva Vancouver Canucks Šved Henrik Sedin je prejel prestižno nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) hokejske lige NHL in s tem končal triletno vladavino Rusa Aleksandra Ovečkina. Prav igralec moštva Washington Capitals, ki je pred Sedinom dvakrat zapored prejel nagrado Hart, pa je bil najboljši po izboru hokejistov. Sedinu je prestižna lovorika pripadla na slovesni prireditvi v Las Vegasu, saj je v izboru prejel 46 glasov za MVP. Ovečkin je bil drugi s 40, tretji pa hokejist moštva Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, ki jih je zbral 20. "To je res neverjeten občutek. Zelo sem ponosen, saj je to zame velika čast," je na slovesnosti dejal Sedin, ki je v minuli sezoni zbral 112 točk, 30 več, kot je bil njegov prejšnji rekord.

Zelo sem ponosen, saj je to zame velika čast.
Henrik Sedin

A tudi Ovečkin ni ostal praznih rok. Že dan pred tem so ga hokejisti v ligi NHL še tretjič zapored izbrali za najboljšega igralca minule sezone. "Življenje teče dalje, tako da je vse dobro, četudi letos nisem MVP. Najpomembnejša je tako in tako nagrada združenja igralcev, ki nastopajo v ligi," je dejal Ovečkin. Trener moštva Phoenix Coyotes Dave Tippett je prejel nagrado Jacka Adamsa za najboljšega trenerja lige NHL, potem ko je v minuli sezoni svoje varovance popeljal do končnice prvič po letu 2002. Tippett je prejel kar 57 od skupno 59 glasov za najboljšega. Nagrada Norris za najboljšega branilca je pripadla hokejistu moštva Chicago Blackhawks, Duncanu Keithu, še tretjič zapored pa je nagrado Franka J. Selkeja za najboljšega napadalca v obrambi prejel član Detroit Red Wings, Pavel Dacjuk. Najlepše se je v minuli sezoni vedel hokejist moštva Tampa Bay Lightning Martin St. Louis, ki je v celotni sezoni prejel vsega 12 kazenskih minut in si tako prislužil nagrado Lady Byng Memorial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.