Šport
5 ogledov

Ovečkin pristrigel krila Detroitu

al montoya vratar winnipeg jets Reuters
Zaradi velikega finala ameriškega nogometa, tako imenovanega Super Bowla, sta bili v noči na ponedeljek na sporedu le dve tekmi v severnoameriški hokejski ligi NHL.


Washington Capitals
so v razburljivi tekmi na domačem ledu po podaljšku s 6:5 premagali neposredne tekmece za končnico Detroit Red Wings, Winnipeg Jets pa so ugnali Montreal z 2:1.

V Washingtonu so bili domači hokejisti ves čas v vodstvu, imeli so prednost z 2:0, 3:1, 4:2 in 5:4, vendar se je gostom vsakič znova uspelo vrniti v igro. Na koncu je zmaga vseeno ostala doma, ko je odločilni gol za zmago v podaljšani igri po dobrih dveh minutah in pol ob igralcu več na ledu dosegel ruski olimpijec Aleksandar Ovečkin.

Za Washington je dva gola in podajo vknjižil Joe Ward, Jason Chimera je prispeval gol in dve podaji, John Carlsson pa gol in podajo, tudi odločilno za zmagovalni gol Ovečkina. Ta je letos dosegel že 38 golov in 14 podaj, zato so ga nasprotniki vso tekmo, tudi ob igralcu manj, izredno dobro pokrivali. V podaljšku pri igri štiri na tri za to niso imeli dovolj igralcev na ledeni ploskvi, Ovečkin pa je izkoristil prostor in zadel za zmago. "Imel sem dovolj prostora. Sicer pa je bilo na tekmi že prav dolgočasno, ko sem imel ob sebi ves čas nasprotnega čuvaja, ki me je izločil iz igre," je po golu povedal Rus.

Vratarja in branilci krojili tekmo v Montrealu

Winnipeg je v Montrealu povedel sredi druge tretjine z golom Tobiasa Enstroma, a je Brianu Gionti uspelo izenačiti na 1:1 še pred odhodom na drugi odmor. Zmagoviti gol za goste je v začetku zadnjega dela dosegel Michael Frolik.

Boljši del moštev so bili tokrat branilci in oba vratarja. Al Montoya je za zmago obranil 30 od 31 strelov na svoj gol, vratar Montreala Carey Price je obranil 33 od 35 strelov. Napadalci so bili neuspešni tudi v igri z igralcem več – Montreal petkrat, Winnipeg šestkrat.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so imeli prost večer, danes ponoči pa bodo doma gostili Chicago, drugouvrščeno ekipo zahoda.

Liga NHL, rezultati:

Washington Capitals : Detroit Red Wings 6:5*
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 1:2

* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.