Šport
26 ogledov

Ovečkin rešil vodilni Washington

Aleksander Ovečkin tudi tokrat ni imel milosti za nasprotnike. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Washington Capitals, vodilna ekipa lige NHL, so Carolina Hurricanes ugnali veliko težje od pričakovanj. Za veselje v Verizon Centru je šele z zadetim kazenskim strelom poskrbel Aleksander Ovečkin.

Vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Washington Capitals je tokrat v domači dvorani Verizon Center šele po kazenskih strelih s 3:2 ugnala Carolina Hurricanes. Vratar Semjon Varlamov je za zmago obranil 26 strelov ter vse tri poskuse hokejistov iz Karoline iz kazenskih strelov, strelec odločilnega gola pa je bil Aleksander Ovečkin. Podaljšek proti najboljši ekipi prvenstva je izsilil gostujoči hokejist Eric Staal, ki je zadel tri sekunde pred koncem rednega dela, kar je bil že njegov 11. zadetek v sezoni.

Vroča Atlanta
Atlanta Thrashers so tokrat s 4:1 premagali Boston Bruins. Izkazal se je predvsem branilec Dustin Byfuglien, ki je zbral gol in tri podaje, vratar Ondrej Pavelec pa je za zmago ustavil 40 strelov. To je bila še peta zaporedna zmaga za Atlanto.

V Detroitu je vodilna ekipa centralne skupine Red Wings s pomočjo zadetkov Niklasa Kronwalla, Darrena Helma, Valtterija Filppule in Dannyja Clearyja s 4:2 ugnala Columbus. Domači vratar Jimmy Howard je zaustavil 27 strelov proti svojim vratom, Johan Franzen pa je k zmagi dodal dve podaji. Pri gostih sta se med strelce vpisala Derick Brassard in Antoine Vermette.

Liga NHL:

Washington Capitals : Carolina Hurricanes 3:2 - po kazenskih strelih
Atlanta Thrashers : Boston Bruins 4:1
Detroit Red Wings
: Columbus Blue Jackets 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.