Šport
82 ogledov

Ovečkin spet pisal zgodovino: "Kar lepa številka"

aleks ovečkin Profimedia
Legendarni ruski hokejist se je podpisal pod 718. gol v najmočnejši ligi na svetu.

Ruski zvezdnik ekipe Washington Capitals Aleks Ovečkin se je v torek na večni lestvici najboljših strelcev v zgodovini lige NHL povzpel na šesto mesto. Za zmago prestolnikov s 3:1 nad New York Islanders, v derbiju najboljših ekip skupina MassMutual East, je dosegel svoj 718. karierni gol. Washington je prišel do šeste zaporedne zmage.

Petintridesetletni as je 718. gol v karieri dosegel na svoji 1177. tekmi v redni sezoni za ekipo iz Washingtona, v kateri je preživel večino svoje kariere.

"To je zgodovina. Kar lepa številka je in z veseljem se uvrščam v to kategorijo," je Ovečkina citiral Washington Post, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Opravljeno. Kako naj rečem, to je zdaj zgodovina."

Pred Ovečkinom je na lestvici le še pet igralcev, Marcel Dionne (731), Brett Hull (741), Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) in Wayne Gretzky (894).

V izjemno izenačeni konkurenci se bije ogorčen boj za mesto najboljše ekipe rednega dela letošnjega prvenstva. Kar štiri ekipe si na vrhu delijo po 42 točk Tampa Bay, Florida, Washington in NY Islanders. Otočani so v Washingtonu končali niz devetih zaporednih zmag.

V noči na sredo je ekipa New Jersey Devils s 3:2 ukanila Buffalo Sabres ter razglašenemu Buffalu prizadejala dvanajsti poraz po vrsti.

Pittsburgh Penguins so na domačem ledu doživeli poraz s strani Boston Bruins z 1:2, tudi po zaslugi češkega vratarja Daniela Dana Vladarja, ki je v svojem debiju v ligi NHL zbral 34 obramb. Pingvini so doživeli dvojni udarec, potem ko je zaradi poškodbe tekmo zapustil Jevgenij Malkin.

Hokejisti Detroit Red Wings so bili boljši od ekipe Carolina Hurricanes s 4:2. Rdeča krila so zaustavila niz osmih zmag po vrsti hokejistov iz Severne Karoline.

Hokejisti Minnesota Wild so ugnali zasedbo iz Arizone Coyotes s 3:0. Vratar Minnesote Kaapo Kahkonen je bil zanesljiv z 31 obrambami in zaklenjenimi vrati.

Štiriindvajsetletnik na še drugi tekmi v ligi NHL ni prejel zadetka ter je vpisal še deveto zaporedno zmago, s čimer je s takšnim dosežkom v krstni sezoni peti najboljši novinec v elitni konkurenci v zgodovini lige.

Tampa Bay Lightning je po kazenskih strelih s 4:3 odpravila Dallas Stars, hokejisti Colorado Avalanche pa so bili kar z 8:4 boljši od Anaheim Ducks.

Stroj Kolorada je potreboval nekaj časa, da se je ogrel na delovno temperaturo. Po prvi tretjini je Kolorado zaostajal 2:4. Potem pa so zabili šest golov po vrsti. Izkazal se je Nazem Kadri, ki je dosegel dva gola in dve podaji.

Izidi:
New Jersey Devils - Buffalo Sabres        3:2
Washington Capitals - New York Islanders  3:1
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins       1:2
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes   4:2
Minnesota Wild - Arizona Coyotes          3:0
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning        3:4 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks        8:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.