Šport
23 ogledov

Ovečkin zabil že 350. gol v ligi NHL

Aleksander Ovečkin EPA
Hokejisti Pittsburgha so v severnoameriški ligi NHL premagali Boston z 2:1 in z deveto zaporedno zmago prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci lige. Zvezdnik Sidney Crosby je dosegel 13. gol v sezoni, vratar Tomaš Vokoun pa je zbral 31 obramb. Nov mejnik je zabeležil Rus Aleksander Ovečkin, ki je dosegel že 350. gol v ligi NHL.

Crosby je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 13. minuti, tik pred koncem prve tretjine se je med strelce vpisal še Joe Vitale, ki je zadel prvič po enoletni strelski suši, njegov gol pa je bil tudi odločilen, saj je pomenil končnih 2:1, izid se namreč v naslednjih 40 minutah ni več spremenil. Za poražence je v polno zadel le Tyler Seguin.

"Videti je, da lahko v naši ekipi kdorkoli prispeva k zmagi, očitno je to pravi recept. Naša raznolikost je naša moč in upam, da bomo tako tudi nadaljevali," je bil po tekmi zadovoljen Crosby. Pingvini so do zmage prišli kljub odsotnosti Jevgenija Malkina, ki je zaradi poškodbe izpustil že peto tekmo, ter poškodbi Krisa Letanga, ki je led zapustil po prvi tretjini.

Jakob Silfverberg | Avtor: Reuters Reuters
Razlog za veselje je imel tudi ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, njegov Washington je s 5:3 premagal Buffalo, sam pa je dosegel jubilejni 350. gol v ligi NHL. Izkazal se je tudi Jason Chimera, saj je dosegel prvi gol v sezoni, še tri gole pa so prispevali Troy Brouwer, Marcus Johansson in Mathieu Perrault. Temelj za zmago Washingtona je bila druga tretjina, ko so v razmaku dobrih petih minut zadeli trikrat. "To je bila ena od priložnosti, ko moraš samo močno meriti in upati, da bo šel plošček v gol. Uspelo mi je in res sem zadovoljen," je ob jubilejnem zadetku dejal ruski napadalec.

Hokejisti Ottawa Senators so s 4:1 premagali Winnipeg in prvič po 11 tekmah zmagali za več kot en gol. Dvakrat je v polno zadel Jakob Silfverberg, 25 obramb pa je zbral vratar Robin Lehner. Edmonton pa se je v dvoboju z Nashvillom maščeval tekmecem za nedavni poraz z 0:6, tokrat je bilo na domačem ledu kanadske ekipe 3:2.

Slovenski hokejist Anže Kopitar bo s svojimi kralji iz Los Angelesa spet igral v noči na torek, prvaki NHL bodo gostili hokejiste Phoenixa.

Liga NHL, rezultat:

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 2:1
Crosby (13), Vitale (20); Seguin (17)

Ottawa Senators : Winnipeg Jets 4:1
Latendresse (4), Silfverberg (19, 53), Turris (52); Bogosian (44)

Washington Capitals : Buffalo Sabres 5:3
Ovechkin (1), Brouwer (26), Chimera (30), Johansson (31), Perreault (56); Hodgson (21, 46), Flynn (34)

Edmonton Oilers : Nashville Predators 3:2
Paajarvi (28), Petrell (51), Eberle (56); Weber (37), Josi (60)

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:10 18.marec 2013.

    Jaz in SLO poznata samo en klub in enega igralca . Če že pišete in trafnate cajt pišite o njima , al bodite pa tiho. Boli me če je dal Rus je 10tisoči gol. Ravno tako je stvar v TV ...prikaži več prenosih. Dajte LA al pa odjebite z ostalimi.