Šport
16 ogledov

Ovečkinovi tik pred izpadom

Aleks Ovečkin se je z moštvom znašel v sila neprijetnem položaju. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Pred polfinalnim dvobojem vzhodne konference severnoameriške profesionalne hokejske lige je bil Washington proti ekipi Tampa Bay Lightning v vlogi favorita, a po treh tekmah je na robu izpada.

Tampa je po dveh zmagah v gosteh dobila tudi prvo domačo tekmo in je z zmago s 4:3 povedla s 3:0. V polfinalnem obračunu zahodne konference je Vancouver še drugič zapored po podaljšku ugnal Nashville (3:2), izničil poraz v prvem obračunu doma in vodi z 2:1 v zmagah.

"Znajdemo se v vseh tipih tekem. Zmagujemo na tekmah, na katerih je veliko golov, in na tistih, ko golov praktično ni. Panike ne zganjamo v nobenem trenutku, ostajamo mirni," je glavni razlog za uspešne nastope izpostavil vratar Vancouvra Roberto Luongo.
Igralci Tampe v zadnjem času upravičujejo svoje ime, res so videti kot blisk. Dobili so šest tekem zapored, proti Pittsburghu so izničili zaostanek 1:3 v zmagah, zdaj pa proti enemu največjih favoritov za šampionski prstan vodijo 3:0. "Ne smemo popustiti. Da tri zmage niso dovolj, smo se prepričali sami v dvoboju s Pittsburghom, že letos pa se je zgodilo, da tudi vodstvo 3:0 ni zadostovalo za zanesljivo napredovanje. Vancouver je tako vodstvo v prvem krogu zapravil, a v sedmi tekmi z veliko sreče vendarle napredoval. Zato moramo v četrti tekmi igrati, kot da je šele začetek serije," kljub visokemu vodstvu ostaja previden najboljši strelec Tampe Steve Stamkos, ki je tudi tokrat zatresel mrežo Washingtona.

Nashville in Vancouver sta odigrala še tretjo izenačeno tekmo, tako kot na drugi so jo tudi tokrat odločale dodatne minute. Tudi tokrat pa so bili v podaljšku boljši gostje, tokrat Vancouver. Junak tekme je bil Ryan Kessler, ki mu je z dvema goloma uspelo prebiti obrambno postavitev plenilcev (v strelih je bilo 47:30 v korist gostov), dosegel je tudi odločilni gol v 11. minuti podaljška. Poleg Kesslerja se je pri gostih med strelce vpisal še Chris Wiggins, pri Nashvillu, ki je vodil z 1:0, pa sta mrežo zatresla David Legwand ter Joel Ward.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:
Tampa Bay Ligtning : Washington Capitals 4:3 /3:0/*
Bergenheim, Lecavalier, Stamkos, Malone; Knuble, Carlson, Ovečkin

Zahod:
Nashville Predators : Vancouver Canucks  2:3 /1:2/**
Legwand, Ward; Kesler 2, Higgins

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.