Šport
31 ogledov

Ovečkinu 484. gol in poseben rekord

Nicklas Backstrom in Aleksander Ovečkin Profimedias
Ruski hokejist Aleksander Ovečkin je v noči na petek zadel svoj 484. gol v ligi NHL in tako postal najboljši strelec med ruskimi hokejisti v severnoameriški hokejski ligi.

Aleksander Ovečkin je vpisal prav poseben rekord. Z doseženim 484. golom v severnoameriški hokejski ligi je skočil povsem na vrh kot najboljši strelec med hokejisti v ligi NHL, ki so bili rojeni v Rusiji. Ovečkin je za en zadetek prehitel Sergeja Fedorova.

Ovečkin je rekord med ruskimi legionarji v lige NHL zadel v tretji tretjini na domačem ledu razprodane dvorane Verizon Center, z zadetkom so prestolniki izenačili na 2:2. Washington Capitals je sicer izgubil z 2:3 proti ekipi Dallas Stars. Ob Ovečkinu je ob koncu prve tretjine za domače zadel še Nicklas Backström, Dallas pa je slavil z zadetki Tylerja Seguina v prvi in Codyja Eakina ter Jasona Spezze v zadnji tretjini.

Dallas se je s 16 zmago in 32. točko zavihtel povsem na vrh razpredelnice v ligi NHL.

Vodilno moštvo pacifiške skupine Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo šesto zmago v gosteh lovilo v noči na soboto pri Detroit Red Wings.

Prvi tekmeci kraljev z zmago v Philadelphiji

Ponoči so sicer zmagali trije neposredni tekmeci kraljev za končnico iz pacifiške skupine. Hokejisti San Jose Sharks so se na drugem mestu divizijske lestvice kraljem približali le na dve točki, potem ko so zmagali v gosteh pri Philadelphia Flyers z 1:0 po podaljšku. Morski psi so vpisali še peto zaporedno zmago v gosteh.

Tekmo je v četrti minuti podaljška odločil Melker Karlsson, izkazal se je tudi ključni mož pred vrati, vratar Martin Jones, ki še tretjič v tej sezoni ni prejel nobenega zadetka.

Le točko manj od San Joseja ima v pacifiški skupini ekipa Arizona Coyotes, ki je s 3:2 v gosteh premagala vodilno moštvo atlantske skupine Montreal Canadiens. Tokrat hokejisti Montreala v domači dvorani niso prišli do preobrata po zaostanku 0:3. Kojoti so si do 24. minute zagotovili prepričljivo vodstvo z zadetki Martina Hanzala, Shana Doana in Olivera Ekman-Larssona. Za Montreal, ki je že od 29. oktobra brez poškodovanega prvega napadalca Careyja Pricea, sta zadela Max Pacioretty v 36. minuti in Dale Weise 51 sekund pred zvokom sirene.

Sedmo zmago so vpisali še eni tekmeci kraljev iz pacifiške skupine Anaheim Ducks, ki za ekipo slovenskega zvezdnika Kopitarja zaostajajo šest točk. Racmani so s 3:1 premagali Florida Panthers.

Boston Bruins je na krilih Louija Erikssona, ki je s tremi zadetki vpisal svoj še tretji karierni hat-trick, s 4:2 ugnal Minnesota Wild.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so bili s 4:3 boljši od Colorado Avalanche, moštvo Ottawa Senators pa je s 3:0 premagalo ekipo z repa vzhodne konference Columbus Blue Jackets, potem ko je odlični Craig Anderson prvič v tej sezoni ubranil vseh 25 strelov ter še 30. v karieri zaklenil svoja vrata. Oba zadetka je v drugi tretjini prispeval Erik Karlsson v razmaku manj kot dveh minut, končni izid pa je 42 sekund pred koncem postavil Kyle Turris.

Hokejisti Tampa Bay Lightning so z 2:1 premagali najboljše moštvo metropolitanske skupine New York Rangers, ki so tako prekinili niz devetih zaporednih zmag. New York tako ne bo ponovil rekordnega niza desetih zmag po vrsti iz sezon 1939/40 in 1972/73.

St. Louis Blues je z zadetkom Alexa Steena premagal Buffalo Sabres s 3:2 po kazenskih strelih. Steen je bil edini hokejist, ki je zadel po koncu rednega dela tekme.

Izidi:

Boston Bruins : Minnesota Wild     4:2
Philadelphia Flyers : San Jose Sharks     0:1
Pittsburgh Penguins : Colorado Avalanche     4:3
Washington Capitals : Dallas Stars     2:3
Montreal Canadiens : Arizona Coyotes     2:3
Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets     3:0
Tampa Bay Lightning : New York Rangers     2:1
Florida Panthers : Anaheim Ducks     1:3
St. Louis Blues : Buffalo Sabres     2:3 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.