Šport
21 ogledov

Ovečkinu dve priznanji v NHL

Aleksandra Ovečkina so ovenčali z dvema priznanjema. Žurnal24 main
Ruski reprezentant in član ekipe Washington Capitals Aleksander Ovečkin je bil kar dvakrat razglašen za najkoristnejšega igralca NHL. Prepričal je tako novinarje kot zvezo igralcev.
 

Preberite še ...

Galerija: Pokal v rokah Detroita

Aleksander Ovečkin je pravkar končano sezono NHL kronal s 65 zadetki in 112 podajami. Prepričal je tako strokovno novinarsko srenjo, ki podeljuje nagrado hart, kot zvezo igralcev (NHLPA), ki bdi nad drugim prestižnim priznanjem. V glasovanju je premagal Jaroma Iginlo (Calgary) in rojaka Jevgenija Malkina (Pittsburgh). "Mislim, da sem najsrečnejši 22-letnik na svetu. Vse, česar sem se lotil, se mi je izšlo po načrtih. Trdo delam in vem, da sem lahko še boljši," je v zahvali dejal Ovečkin, prvi igralec po Mariu Lemieuxu leta 1996, ki je v sezoni dosegel več kot 60 golov.

Nicklas Lidström je dobil priznanje za najboljšega branilca. © AFP

 
Uspeh Washingtona pri zbiranju nagrad po končani sezoni je v Torontu nadaljeval trener Bruce Boudreau , ki so mu podelili priznanje Jacka Adamsa za najboljšega stratega.
Priznanji norris in vezina , ki ju v NHL podeljujejo najboljšemu branilcu in vratarju, sta šli v roke starima znancema podobnih prireditev. Prvega je prejel kapetan Rdečih kril Nicklas Lidström , kar je bilo zanj tretje zaporedno priznanje in skupno že šesto v karieri, vratar New Jerseyja Martin Brodeur pa je bil za najboljšega v ligi izbran četrtič v zadnjih petih sezonah. Pavel Dacjuk (Detroit) je prejemnik nagrade Selke za napadalca, ki se je najbolj izkazal v obrambnih nalogah,  dobil pa je še priznanje Lady Byng za igralca z najmanj kazenskimi minutami.

Priznanje za najboljšega novinca leta si je priboril Patrick Kane (Chicago), ki je že v svoji prvi sezoni v najmočnejši ligi na svetu dosegel 21 golov in skupno 71 točk. Posebno priznanje Billa Mastertona , ki ga vodstvo lige podeljuje za posebno vzorno in športno vedenje, pa je v Torontu dobil domači igralec Jason Blake ; odigral je vse tekme rednega dela, čeprav je tik pred začetkom sezone zbolel za levkemijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.