Šport
24 ogledov

Ovečkinu leži kalifornijsko sonce

aleksej ovečkin Reuters
Hokejisti Washingtona so se hitro pobrali po sobotnem porazu s prvaki iz Los Angelesa. Po zaslugi dveh zadetkov in še dveh podaj prvega strelca lige NHL Alekseja Ovečkina so premagali Anaheim s 5:3.

Ovečkin je svoj 35. zadetek v sezoni dosegel za izenačenje na 1:1, naslednjega pa za 2:2. Nato se je prelevil v podajalca in bil uspešen za 4:2 ter v zadnji tretjini za končni izid 5:3. "Bila je to zelo pomembna tekma za nas, saj smo želeli popraviti včerajšnji slab vtis," je dejal Ovečkin, njegov trener Barry Trotz pa je pristavil. "Očitno mu paše kalifornijsko sonce. Brez dvoma je velik zvezdnik. Ni ga strah soja žarometov, ni ga strah kritike, ne ozira se na to, kaj tekma pomeni, temveč stopiti na led in opraviti svoje delo."

Na večer, ko je bilo športno občinstvo v ZDA usmerjeno v košarkarski All Star spektakel v New Yorku, so bile odigrane še štiri tekme, iz stališča slovenskih ljubiteljev lige NHL in Anžeta Kopitarja je bilo zanimivo le v San Joseju, enemu od tekmecev Los Angelesa za uvrstitev v končnico.

Do konca rednega dela sta še slaba dva meseca, Kings pa imajo pred seboj 27 tekem. Trenutno so prvaki na desetem mestu na zahodu, torej dve poziciji izven playoffa. A gneča okoli osmega mesta je velika. Los Angeles zanj zaostaja tri točke, še tri več pa za petih mestom. Znotraj osmih točk je kar sedem ekip.

Od teh so sinoči igrali le San Jose Sharks, ki so na domačem ledu izgubili s Tampo Bay z 2:5. Izidi na ostalih prizoriščih so bili: Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 2:1, Florida Panthers - St. Louis Blues 1:2 in Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 1:2.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Pittsburgh Penguins 2:1*
Florida Panthers : St. Louis Blues 1:2*
Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 1:2
San Jose Sharks : Tampa Bay Lightning 2:5
Anaheim Ducks : Washington Capitals 3:5

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.