Šport
26 ogledov

Overeem demoliral Rogersa

Alistair Overeem se želi pomeriti s Fjodorom Jemeljanenkom. (Foto: Strikeforce.c
1/2
Žurnal24 main
Nizozemski orjak Alistair Overeem se je v noči na nedeljo zmagoslavno vrnil v ring Strikeforca, potem ko je brez večjih težav obranil naslov v težki kategoriji proti Američanu Brettu Rogersu.

"Minilo je nekaj časa, toda zdaj sem se vrnil in še vedno sem prvak Strikeforca in ne bom odšel nikamor. Sem v formi svojega življenja in ta borba je to dokazala,“ je po obranitvi naslova pred več kot 8.000 gledalci v Scottrade Centru v St. Louisu dejal Nizozemec Alistair Overeem. "The demolition man“ se je po več kot dveh letih vrnil v ring Strikeforca in dokazal, da je zasluženo prvak v težki kategoriji. Izzivalec Brett Rogers, ki je v svoji zadnji borbi namučil samega Fjodora Jemeljanenka, ni namreč niti v enem trenutku ogrozil Overeema. Pred borbo so mnogi sicer menili ravno nasprotno in Overeema niso postavljali v vlogo favorita, a Nizozemec je z dominantno predstavo vsem po vrsti zaprl usta.

Borba je od prve sekunde dalje potekala po načrtu Overeema. Začetek konca pa se je za Rogersa začel na sredini prve runde, ko ga je Overeem dobesedno zabrisal po tleh. Nizozemec je nato z močnimi udarci v glavo in telo le še počasi mlel Rogersa. Minuto in pol pred koncem prve runde pa je sodnik prekinil borbo in Rogersa rešil nadaljnega demoliranja iz strani Overeema. Za Rogersa je bil to drugi poraz v dvanajsti borbi, Overeem pa je vpisal 33. zmago v 44. profesionalni borbi.

Z obranitvijo naslova je Overeem ohranil upanje, da bo v prihodnosti le dobil priložnost, da se pomeri proti najboljšemu težkašu zadnjega časa Rusu Fjodoru Jemeljanenku. "Nepremagljivega“ Rusa 26. junija v San Joseju čaka borba proti Brazilcu Fabricu Werdumu, nato pa bi na vrsto lahko prišel Overeem. Tako meni tudi sam Nizozemec: "Spoštujem Bretta, ker se je želel boriti kot pravi mož. Zdaj pa menim, da je časa za Fjodora.

Spoštujem Bretta, ker se je želel boriti kot pravi mož. Zdaj pa menim, da je časa za Fjodora.
Alistair Overeem

Arlovski razočaral
V drugem obračunu težkašev je Belorus Andrej Arlovski znova razočaral svoje navijače, saj ga je Brazilec Antonio Silva premagal po treh rundah. Brazilec je bil dominiral tako v borbi na parterju kot v stoje (stand-up) in Arlovskemu zadal tretji zaporedni poraz. V preostalih treh borbah glavnega dela so gledalci videli tri zmage Brazilcev proti Američanom. Ronaldo "Jacare" Souza je premagal Joeyja Villasenorja, Roger Gracie Kevina Randlemana, Rafael "Feijao" Cavalcante pa Antwaina Britta.

Strikeforce "Heavy Artillery" (glavni del):

Alistair Overeem : Brett Rogers (TKO v 1. rundi)
Antonio Silva : Andrej Arlovski (sodniška odločitev)
Ronaldo "Jacare" Souza : Joey Villasenor (sodniška odločitev)
Roger Gracie : Kevin Randleman (predaja v 2. rundi)
Rafael "Feijao" Cavalcante : Antwain Britt (TKO v 1. rundi)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.