Šport
23 ogledov

Overeem ekspresno opravil z Lesnarjem

Alistair Overeem želi dobiti Grand Prix in dokazati, da je najboljši med najbolj Žurnal24 main
Alistair Overeem je velik zmagovalec obračuna velikanov na UFC 141 proti Brocku Lesnarju. The Reem je vse skupaj zaključil v manj kot treh minutah in že obljubil, da bo prvak Junior dos Santos naslednji. Lesnar napovedal, da bo zapustil UFC.

V minulih dnevih in tednih je celoten svet mešanih borilnih veščin praktično pričakoval le obračun med Alistairjem Overeemom in Brockom Lesnarjem na UFC 141. Obračun velikanov. Nato pa je bilo vsega skupaj konec v manj kot treh minutah. The Reem je izpolnil obljubo in že pred koncem prve runde opravil z Lesnarjem ter postal prvi izzivalec prvaka Juniorja dos Santosa, ki ga čaka vse prej kot lahka naloga, če bo želel ostati šampion.

Oba borca sta nekoliko previdno krenila v borbo. Overeem je pričakoval rušenje, ki ga ni bilo, na koncu pa je sam borbo zaključil na parterju. Lesnar je sicer uspel rahlo odpreti Overeemovo oko, kar pa je bilo tudi vse. Overeem je zadel nekaj odličnih udarcev s koleni in s tem že počasi načel Lesnarja. Z odličnim levim middle kickom pa si je Nizozemec odprl pot do zmage in zrušil Lesnarja na parter, kjer mu je zadal še nekaj močnih udarcev v glavo in sodniku Mariu Yamasakiju ni preostalo drugega kot, da prekine borbo. Zaslužena zmaga Alistairja Overeema, ki je po borbi misli že usmeril proti prvaku Juniorju dos Santosu in mu sporočil, da prihaja.

Na drugi strani se je Lesnarju očitno iztekel rok trajanja. V borbi je bil praktično neprepoznaven in od zmage oddaljen svetlobna leta. “Kapo dol pred Alistairjem,” je v oktagonu povedal Lesnar in dodal, da smo ga tokrat zadnjič gledali v oktagonu: “Za menoj je nekaj težkih let in nocoj uradno objavljam, da ste me nocoj zadnjič videli v oktagonu.

V preostalih borbah glavnega dela je Nate Diaz po soglasni sodniški odločitvi premagal Donalda Cerronea, Johny Hendricks je po zgolj 12 sekundah nokavtiral Jona Fitcha, Alexander Gustafsson je potreboval dobri dve minuti za 16 let starejšega Vladimirja Matyushenka, Jim Hettes pa je bil po soglasni sodniški odločitvi boljši od Nam Phana.

UFC 141:

Glavne borbe:

Alistair Overeem def. Brock Lesnar - TKO, 1R
Nate Diaz def. Donald Cerrone - soglasna sodniška odločitev
Johny Hendricks def. Jon Fitch - KO, 1R
Alexander Gustafsson def. Vladimir Matyushenko – TKO, 1R
Jimy Hettes def. Nam Phan – soglasna sodniška odločitev

Uvodne borbe:

Ross Pearson def. Junior Assuncao - soglasna sodniška odločitev
Danny Castillo def. Anthony Njokuani - deljena sodniška odločitev
Dong Hyun Kim def. Sean Pierson - soglasna sodniška odločitev
Jacob Volkmann def. Efrain Escudero - soglasna sodniška odločitev
Diego Nunes def. Manvel Gamburyan - soglasna sodniška odločitev
Riddle vs. Ramos – odpovedano zaradi bolezni Riddlea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.