Šport
17 ogledov

Overeem – Fjodor do konca leta

Alistair Overeem želi dobiti Grand Prix in dokazati, da je najboljši med najbolj Žurnal24 main
Nizozemski borec Alistair Overeem si je po impresivni zmagi proti Brettu Rogersu preteklo nedeljo očitno zaslužil, da se bo do konca leta pomeril z najboljšim težkašem zadnjih let Fjodorjem Jemeljanenkom.
Ne smemo izključiti Werduma, toda če ga Fjodor premaga, se bomo usedli z ljudmi iz M-1 Global in se z njimi dogovorili vse potrebno za borbo proti Overeemu. Samo poglejte ga. Rogers je bil v zadnji borbi na dobri poti, da premaga Fjodorja, a Alistair je istega Rogersa demoliral. Menim, da si Overeem zasluži to borbo ter da bi M-1 moral na to pristati.
Scott Parker

Borilna organizacija mešanih borilnih veščin (MMA) Strikeforce je po zmagoslavni vrnitvi njihovega prvaka v težki kategoriji Alistaira Overeema enotna: "Alistair si zasluži borbo s Fjodorjem.“ Nizozemski silak je naslov obranil na impresiven način – Bretta Rogersa je knockoutiral že v prvi rundi ter mu niti za trenutek ni dopustil možnosti za zmago.

Overeem že dalj časa izziva Rusa, ki velja za najboljšega MMA težkaša zadnjih let, vendar so Fjodor oziroma bolje rečeno njegova številna ekipa agentov, združeni v M-1 Global, vedno našli izgovor. Tokrat ga očitno ne bodo mogli. Fjodorja 26. junija v San Joseju čaka borba proti Brazilcu Fabricu Werdumu, nato pa bo na vrsto prišel Overeem. Pod pogojem, da bo Rus premagal Brazilca. "Ne smemo izključiti Werduma, toda če ga Fjodor premaga, se bomo usedli z ljudmi iz M-1 Global in se z njimi dogovorili vse potrebno za borbo proti Overeemu. Samo poglejte ga. Rogers je bil v zadnji borbi na dobri poti, da premaga Fjodorja, a Alistair je istega Rogersa demoliral. Menim, da si Overeem zasluži to borbo ter da bi M-1 moral na to pristati,“ je dejal direktor Strikeforca Scott Coker.

Na te besede so se hitro odzvali tudi v ruskem taboru in potrdili, da se bo borba med Fjodorjem in Overeemom res zgodila. Po besedah izvršnega direktorja M-1 Global Evgenija Kogana je le še Werdum tisti, ki stoji med borbo Overeem – Fjodor. "Kot sem že večkrat rekel, Fjodor se bo boril proti vsakemu. Če Strikeforce določi, da bo to Overeem, potem smo zmenjeni.“ Očitno nas do konca leta čaka prava borilna poslastica, ki bi jo lahko poimenovali tudi borba desetletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.