Šport
19 ogledov

Overeem po izgonu izzval Klička

Alistair Overeem se želi pomeriti s Fjodorom Jemeljanenkom. (Foto: Strikeforce.c Žurnal24 main
Alistair Overeem ne bo nastopil v polfinalni borbi Strikeforceovega Grand Prixa proti Antoniu Silvi. Uradno verzija se glasi, da naj bi bil Nizozemec poškodovan, a resnica je očitno daleč od tega. The Reem izzval Klička.

Iz Strikeforcea so sporočili, da Alistair Overeem v polfinalu Grand Prixa ne bo nastopil zaradi poškodbe prsta, toda to je zgolj skopa uradna verzija. Nizozemec je že sporočil, da naj bi mu Strikeforce postavil ultimat: ali se boriš 10. septembra ali pa boš izključen iz turnirja. "Ne vidim rad, da mi kdo grozi. Zagotovo ne bom plesal po notah drugih," je dejal The Reem, ki bi za pripravo rad več časa, na kar pa pri Strikeforceu očitno niso pristali.

Vodilni možje Strikeforcea so ekspresno našli zamenjavo za Overeema. Proti Antoniu Big Foot Silvi se bo v polfinalu zdaj boril Daniel Cormier, ki v osmih borbah še ni okusil grenkobe poraza. V drugem polfinalu se bosta pomerila Sergej Karitonov in Josh Barnett.

Čeprav je Overeem po izgonu iz Grand Prixa ostal brez borbe, pa to ne pomeni, da bo v naslednjih dneh le počival. Nizozemec je že pred dnevi dejal, da bi se rad preizkusil tudi v boksu in se pomeril z najboljšimi. "Zavedam se, da bi bil tako eden kot drugi Kličko favorit v boksarskem dvoboju, toda ljubim izzive. Če ne poskusim, ne bom vedel. Gledal sem borbo med Vladimirjem in Davidom Hayem ter bil razočaran. Prepričan sem, da lahko ponudim zanimivejšo borbo, brez podcenjevanja Haya," je Overeem med drugim zapisal v sporočilu za medije in žogico skotalil na stran nepremagljivih bratov iz Ukrajine. Se nam obeta nov boksarski spektakel?

Big Foot: Pripeljite mi King Konga

Big Foot, ki se je v polfinale prebil po odmevni zmagi proti Fjodorju Jemeljanenku, ni skrival razočaranja nad tem, da se za preboj v finale ne bo boril proti Overeemu. "Ni mi važno, s kom se borim. Če overema boli prst in se ne more boriti, mi pripeljite King Konga. Lahko se borim z Barnettom in Kharitonovim istočasno," je po slovesu Overeema dejal Brazilec in nadaljeval: "Razočaran sem, ker je borec, ki ga imajo mnogi za najboljšega, enostavno odpovedal borbo z menoj. Alistair je dober borec, toda njegova poteza mi ni všeč. Interes enega človeka ne more biti nad interesom večine in to je resnica."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.