Šport
18 ogledov

Overeem uničil krvnika Fjodorja

Alistair Overeem je bil aktivnejši, medtem ko je Fabricio Werdum borbo speljati Strikeforce
Antoniu Silvi in Sergeju Haritonovu sta se v polfinalu velikega Strikeforceovega turnirja osmerice pridružila še Alistair Overeem (Werdumu se je maščeval za poraz izpred petih let) in Josh Barnett.

Dallas oziroma tamkajšnji American Airlines Center, kjer domače tekme igrajo tudi novopečeni prvaki lige NBA, košarkarji Dallas Mavericks, je v noči na nedeljo gostil drugi četrtfinale velikega Strikeforceovega turnirja osmerice v težki kategoriji – Strikeforce: Overeem vs. Werdum. Po zmagi v predzadnji borbi večera se je Antoniu Silvi in Sergeju Haritonovu v polfinalu Grand Prixa sprva pridružil Josh Barnett (Brett Rogers je zaradi davljenja borbo predal v drugi rundi), nato pa še Alistair Overeem. "The Reem" je v dokaj dolgočasni borbi po soglasni sodniški odločitvi premagal Fabricia Werduma. Nizozemec je s tem ubil dve muhi na en mah. Werdumu se je maščeval za poraz izpred petih let in se obenem še uvrstil v polfinale turnirja.

Razočarani Overeem
Od borbe med Overeemom in Werdumom se je pričakovalo veliko, a dobilo zelo malo. Odlični Nizozemec je prevladoval vse tri runde in povsem zasluženo napredoval v polfinale. Werdum, ki je pred letom dni kot prvi človek na planetu premagal Fjodorja Jemeljanenka, je "The Reema" večkrat poskušal spraviti na parter, kjer naj bi bil v prednosti, toda Nizozemec je uspešno ubranil vse napade, tako da so gledalci videli zelo malo akcije. Kljub zmagi pa Demolition Man ni bil ravno navdušen nad razpletom borbe: "Glede na to, da je Fabricio najboljši borec na parterju v MMA, je bil načrt borbe, da ne stopimo v njegovo igro. Velikokrat me je poskušal spraviti na parter. S tem nisem bil najbolj zadovoljen, saj nisem mogel zmagati že v prvi rundi, ob tem pa navijačem nisem mogel pokazati tistega, kar sem želel pokazati." Overeema za preboj v finale čaka še en borec, ki je na kolena spravil velikega Fjodorja. V še eni superborbi se bo Overeem pomeril proti Antoniu Silvi. "Ne bom govoril o svoji strategiji (proti Silvi). Tega nikoli ne počnem, toda lahko rečem, da je zelo nevaren nasprotnik. Res je zelo velik. Mislim, da največji v težki kategoriji. Odličen je tako stoje kot na parterju, toda mi že imamo pripravljeno strategijo," pred obračunom z "Bigfootom" pravi Alistair Overeem.

Barnett na Haritonova
V drugem četrtfinalu je Josh Barnett prevladoval v borbi proti Brettu Rogersu. Izkušenejši Barnett je Rogersa večkrat uspešno zrušil na parter. Konec borbe je prišel po dobri minuti v drugi rundi in predaji Rogersa po davljenju. Barnetta v polfinalu čaka edini vzhodnjak med polfinalisti Sergej Haritonov.

Strikeforce: Overeem vs. Werdum:

Grand Prix, četrtfinale:
Alistair Overeem : Fabricio Werdum (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Josh Barnett : Brett Rogers (davljenje, R2)

Preostali obračuni:
Jorge Masvidal : K.J. Noons (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Daniel Cormier : Jeff Monson (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Chad Griggs : Valentijn Overeem (predaja, R1)
Gesias "JZ" Cavalcante : Justin Wilcox (brez zmagovalca, nenamerni udarec v oko)
Todd Moore : Mike Bronzoulis (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Conor Heun : Magno Almeida (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Nah Shon Burrell : Joe Ray (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Brian Melanson : Isaac Vallie-Flagg (2:1, deljena sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.