Šport
12 ogledov

Overeem v UFC, prva borba z Lesnarjem

Alistair Overeem se želi pomeriti s Fjodorom Jemeljanenkom. (Foto: Strikeforce.c Žurnal24 main
Zgodilo se je tisto, kar smo pričakovali. Potem ko so Alistairja Overeema odpustili iz Strikeforca, je nizozemski zvezdnik podpisal za največjo svetovno MMA organizacijo UFC. Prva borba 30. decembra proti povratniku Brocku Lesnarju.

Alistair Overeem in Brock Lesnar se bosta v oktagonu organizacije UFC pomerila 30. decembra v Las Vegasu v sloviti MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu na UFC 141. Za nekdanjega prvaka težke kategorije bo to prva borba po več kot letu dni in porazu proti Cainu Velasquezu, Overrem pa se je nazadnje boril v četrtfinalu velikega Strikeforcovega turnirja osmerice, ko je po sodniški odločitvi premagal Fabrica Werduma, nato pa bil zaradi nesoglasja z Zuffo izključen iz turnirja in nekaj dni kasneje še iz Strikeforca. Nesoglasja z Zuffo (tudi lastnikom UFC) so zdaj stvar preteklosti in aktualni K-1 prvak je pričakovano postal novi član največje svetovne MMA organizacije. Zmagovalec obračuna pa ima zagotovljeno borbo proti zmagovalcu dvoboja med Velasquezom in Juniorjem dos Santosom za naslov prvaka v težki kategoriji.

"To je velik dan zame in za mojo ekipo Golden Glory. Pogovore smo uspešno končali in komaj čakam 30. 12. in borbo z Brockom Lesnarjem. Zmagovalec te borbe bo dobil priložnost za naslov, kar me zelo veseli," je po podpisu pogodbe z UFC dejal Overeem, ki je razkril, da so mu Dana White in sodelavci že tako ponudili borbo za naslov, a bi nato moral čakati na razplet borbe med Velasqezom in dos Santosom, kar pa bi se lahko zavleklo. "Sem borec, ki želi biti aktiven. Bilo je še nekaj drugih možnosti, toda želel sem Lesnarja. Tudi on si je to želel in dogovorili smo se," je še povedal Overeem. Nizozemec sicer velja predvsem za odličnega stand-up borca, medtem ko se Lesnar bolj znajde na parterju: "To me ne skrbi. S tem se ukvarjam že dolgo časa in na vsako borbo se dobro pripravim. V mojem kampu bo kar nekaj odličnih borcev, s katerimi bom vadil borbo na parterju. Pripravljen bom. Edino, kar vam lahko potrdim, je to, da se borba ne bo končala s sodniško odločitvijo." Vsekakor nas 30. 12. čaka eden največji spektaklov v zgodovini MMA-ja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.