Šport
21 ogledov

Ožje v obrambi, umirjeno v napadu

(Foto: KZS/Anže Blažič) Žurnal24 main
Pomočnik selektorja Miro Alilović je najprej ocenil prikazano proti Tuniziji, nato pa se že usmeril k drugi tekmi slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Turčiji.

Pogled trenerja
NE SPREGLEJTE

Vse o svetovnem prvenstvu v košarki si preberite in poglejte na Žurnalovem mini portalu Turčija 2010.

Ne pozabite pa tudi na našo nagradno igro - na športnem Facebook profilu Žurnala izberite naj strelca Slovenije na tekmi z ZDA.

"V prvem polčasu je bilo nekaj nervoze. Pričakovano, saj je bila to prva tekma. V nadaljevanju smo zaigrali bolje v obrambi. Tunizijci so v prvem delu koše dosegali predvsem v igri ena na ena. Ko smo to popravili, smo takoj prišli do 20 točk prednosti," je Alilović opisal preobrat v igri Slovenije in dodal: "Ponavljale so se nekatere stvari iz priprav. Od tega, da dobivamo koše v zadnji sekundi napada, do napadalnega skoka, ko gre nasprotnik zelo agresivno na žogo. Vedeli smo, da v kolikor jim zapremo prostor pod košem, lahko dosegamo veliko lahkih košev. Tega v prvem polčasu ni bilo videti, v drugem pač."

Slovenci se bodo zdaj pomerili z Američani, kako se jim čim bolje zoperstaviti? Alilović ima odgovor: "Ožje bomo morali igrati v obrambi. Čisto vsi igralci so dobri v igri ena na ena. V napadu bomo morali igrati zelo umirjeno. Morali bomo vzpostaviti dobro fazo vračanja. Skozi pripravljalne tekme so Američani dosegali tudi do petdeset odstotkov košev iz protinapada. V tem vidim ključ." Težav z motivacijo ne bo. "Nikakor. V tekmo moramo iti stoodstotno. Ni nekega kalkuliranja, ker prej ali slej se opečeš. Fantje bodo imeli vsak pri sebi dovolj motiva igrati proti taki ekipi."

 

Na tribunah bo spet več kot štiri tisoč slovenskih navijačev. "Ogromno nam pomeni njihova podpora. To se bo še posebej videlo, ko bomo v rezultatskem minusu. To občinstvo nam izjemno pomaga, je naš šesti igralec," konča Alilović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.