Šport
21 ogledov

Pacman razbil Margarita

1/21
Žurnal24 main
Filipinec Manny Pacquiao je v nedeljo zjutraj po slovenskem času v Dallasu pred 42.000 gledalci v 12 rundah razbil Mehičana Antonia Margarita in v svojo zbirko dodal še osmi pas svetovnega prvaka.
Trener Pacquia izzval Mayweatherja
Po koncu borbe je Freddie Roach, trener Pacquia, izzval še neporaženega Američana Floyda Mayweatherja, s katerim bi se Filipinec že moral srečati v ringu, a je nato vse skupaj padlo v vodo. Po novi bleščeči predstavi Filipinca je Roach prepričan, da Mayweather sedaj nima druge izbire, kot da sprejme borbo proti njegovemu varovancu. "Po tej izjemni predstavi Mannyja Mayweather preprosto mora nekaj narediti ali pa naj utihne,“ je bil neposreden Roach.

Filipinec Manny Pacquio je novi svetovni boksarski prvak po verziji WBC v super velterski kategoriji. Na stadionu Dallas Cowboys je pred skoraj 42.000 gledalci premagal Američana mehiških korenin Antonia Margarita in se suvereno v 12 rundi po soglasni odločitvi treh sodnikov veselil naslova. NE SPREGLEJTE GALERIJE SPEKTAKULARNE BORBE.

Pacquio je dominiral celoten dvoboj s hitrimi udarci, ki jim večji in težji domači boksar ni mogel slediti in odgovarjati z enako mero. V 11. rundi se je Margarito po seriji udarcev obrnil proti sodniku in ga moledoval naj prekine dvoboj, vendar pa se je obračun nadaljeval, čeprav Margarito ni imel prav nobene možnosti za zmago.

Dvoboj je bil zanimiv tudi s slovenskega stališča. Ogledal si ga je namreč svetovni boksarski prvak po verziji IBF Dejan Zavec v velterski kategoriji. Ptujčan je v ZDA opravil kar nekaj pogovorov o svojem naslednjem dvoboju.

Dvoboj med 31-letnim Pacquiaom (52 zmag, 38 s KO, 3 porazi, 2 neodločena dvoboja) in leto dni starejšim Margaritom (38 zmag, 27 s KO, 7 porazov) je veljal za največji letošnji boksarski dvoboj v ZDA. Pacquiao naj bi z dvobojem zaslužil kar 25 milijonov dolarjev, Margarito pa 10 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.