Šport
15 ogledov

Pacquiao ostaja prvak

Manny Pacquiao
1/6
Žurnal24 main
Manny Pacquiao je proti Shanu Mosleyju obranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBO. Ovira za to ni bil niti krč, po zmagi pa je s filipinskim junakom z veseljem pozirala tudi Paris Hilton.

Filipinec Manny Pacquiao, ki je imel pred dvobojem celo lažjo prometno nesrečo, a brez hujših posledic, je v Las Vegasu po točkah obranil naslov v velterski kategoriji po verziji WBO proti Američanu Shanu Mosleyju, ki se je v glavnem branil. Pacquiao je prevladoval vseh 12 rund, čeprav ga je med dvobojem zgrabil krč. To je Pacquiaojeva 53. zmaga v 58 dvobojih, 38 od tega si jih je priboksal z nokavtom. Filipinec je slavil že štirinajstič zapored, njegov zadnji poraz namreč sega v daljni marec 2005, ko ga je na pleča položil Erik Morales.

"Ni šlo za moj najboljši boks, a sem dal vse od sebe," je Pacquaio dejal pred 16.412 gledalci v Vegasu. "Ko me je zgrabil krč, se nisem mogel niti premakniti. Podobno se je zgodilo tudi v borbi proti Juanu Manuelu Marquezu in glede tega bo treba nekaj ukreniti", je še dodal.

Mayweather in Pacquiao bi se morala srečati že lani, a do dvoboja ni prišlo. Zataknilo se je pri dopinškem testu, saj je Mayweatherjev tabor zahteval, da se testiranje izvede po pravilih olimpijskega komiteja. To pomeni, da bi morala boksarja od podpisa pogodbe do dneva dvoboja nenapovedano dati vzorec krvi. Temu so nasprotovali v taboru Pacquiaoja in sporočili, da bo svetovni prvak vzorce krvi dal le 30 dni pred dvobojem.

Še podatek o zaslužkih boksarjev. Pacquiao bo zaslužil vse tja do 20 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko bo Mosley svoj znesek na bančnem računu obogatil za "zgolj" pet milijonov zelencev. Naj dodamo le še to, da se prav vsi trije v prihodnosti lahko pomerijo tudi z našim svetovnim prvakom po verziji IBF Dejanom Zavcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.