Šport
18 ogledov

Pacquiao se je izognil Mayweatherju

floyd mayweather EPA
Štiri dni pred boksarskim dvobojem stoletja med Flydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquaijem bi se boksarja morala srečati v hotelu MGM Grand v Las Vegasu, a se Pacquaio na srečanju, imenovanem "veliki prihod", ni pojavil.

Milijonski boksarski dvoboj stoletja bo v hotelu MGM v Las Vegasu na sporedu v noči na nedeljo, oba borca sta že v tem ameriškem mestu blišča in kazinov, na sinočnjem prvem uradnem srečanju pa se Pacquaio ni pojavil.

manny pacquiao | Avtor: EPA EPA
"Če bi jaz to naredil, bi bil prav gotovo na vseh naslovnicah časnikov. Moral bi biti tukaj z mano, prišli so številni pokrovitelji in televizijske hiše in res ni bilo profesionalno, da se ni pojavil," je o Pacquiajevem dejanju povedal Mayweather, branilec naslova prvaka v velterski kategoriji po verzijah WBC in WBA.

Branilec šampionskega pasu po verziji WBO Pacquaio pa je imel namesto velikega soočanja opravke s svojimi navijači. Družil se je z njimi v hotelu Mandalay Bay ob zvokih tradicionalne filipinske glasbe, ki so jo pospremili tudi številni plesalci in plesalke.

"V južni Nevadi živi okrog 70.000 Filipincev, ki seveda družno podpirajo svojega narodnega heroja. Menili smo, da jim moramo pripraviti zabavo," pa so sporočili za Filipinčevega tabora.

Oba borca trdita, da bosta zmagala, medtem pa stavnice nekaj več možnosti pripisujejo 38-letnemu Američanu, ki je zmagal v vseh svojih 47 poklicnih dvobojih, 26 jih je končal s knock-outom.

Dve leti mlajši Pacquiao trdi, da mu vloga "outsajderja" ustreza, v karieri je v 63. nastopih izgubil petkrat. Gre za finančno najmočnejši dvoboj v zgodovini boksa, Mayweather lahko s svojim nastopom zasluži več kot 120 milijonov ameriških dolarjev, njegovemu tekmecu s Filipinov se obeta okrog 80 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.