Šport
14 ogledov

Padalci pred novim uspehom

Slovenski padalci so pred novim ekipnim uspehom v Indiji. Žurnal24 main
Slovenski padalci tudi v Švici na finalni tekmi letošnjega svetovnega pokala v skokih na cilj potrjujejo, da so v samem vrhu te padalske discipline. Moška ekipa Elana se bori za prvo mesto.

Čeprav je do konca tekmovanja ob jezeru Maggiore ostala še ena serija, lahko rečemo, da so slovenski padalci spet odlično nastopili. Moška ekipa Elan se namreč bori za skupno zmago z Madžari, a glede na prikazano in solidno formo je nov vrhunski uspeh že zelo blizu. Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek se v Švici borijo tako za zmago na finalni tekmi, kakor tudi za skupno zmago v svetovnem pokalu. Med deseterico najboljših sta tudi moštvi Flycom (Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic) in Ptuj (Peter Balta, Gorazd Vindiš, Boris Janžekovič, Milan Jurič in Aleksander Čuš), ki sta na petem oziroma desetem mestu. Pred zadnjim finalnim skokom Madžari za Elanom zaostajajo štiri centimetre, tako da je prvo mesto po letu dni, ko so bili pred našimi le Čehi, že praktično v žepu.

V Švici je odlično formo potrdila tudi Maja Sajovic, ki je med dekleti praktično razred zase in s štirimi centimetri prednosti pred Nemko Desire Lederle tako rekoč neulovljiva, zato njena skupna zmaga ne bi smela biti več vprašljiva, kakor tudi ne skupno drugo mesto Irene Avbelj in tretje mesto Petre Jurič, ki pa v Švici na sami tekmi ravno ne blestita. Razveseljivi sta tudi trenutni uvrstitvi Boruta Erjavca in Jurija Kozjeka, ki vodita med moškimi, Peter Balta in Domen Vodišek, ki sta bila celo v igri za skupno zmago pa sta v Švici očitno pregorela. "Trudil sem se, želel sem si dobrega rezultata, a je glava očitno preveč prazna," je dejal Peter Balta, ki je bil pred zadnjo tekmo na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.