Šport
33 ogledov

Padec, ki vam bo vzel sapo

angel collinson Youtube
Ekstremna smučarka Angel Collinson je brez večjih posledic preživela brutalen padec med smučanjem po aljaškem gorovju, po katerem se je kotalila več kot 300 metrov.

Posnetek padca bo služil kot sredstvo ozaveščanja ekstremnih smučarjev o nevarnostih, ki prežijo v gorah, in načinu, kako reagirati v takšnih primerih. Čeprav je smučarka padala kar 300 metrov, jo je odnesla praktično brez poškodb.

''Smučala sem precej hitro, a s povsem sprejemljivo hitrostjo. Zadela sem v ledeni sneg in začelo mi je premetavati smuči. To se pogosto zgodi, a tokrat mi je privzdignilo levo smučko, telo pa se je nagibalo v desno in takrat sem začela padati,'' je pojasnila Collinsonova.

Smučarki je hitro postalo jasno, da se ne bo mogla zaustaviti, zato se je osredotočila na zaščito svojega telesa. ''Najprej sem poskusila upočasniti z rokami, kot pa sem začela pridobivati na hitrosti, sem spoznala, da bom padala kar nekaj časa. Sneg je bil leden. Med obračanjem sem pokrila obraz in z rokami zaščitila glavo. Držala sem, dokler se nisem ustavila,'' je pojasnila.

Smučarka je začuda utrpela le manjše poškodbe. ''Nekaj modric in dva poškodovana prsta, drugače pa povsem brez posledic.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.