Šport
17 ogledov

Padla aura nepremagljivosti

ronda rousey holly holm
1/6
EPA
Holly Holm je na dvoboju mešanih borilnih veščin pod okriljem organizacije UFC šokirala prvakinjo in zadala prvi poraz pregovorno nepremagljivi Rondi Rousey.

Holly Holm je na obračunu bantamske kategorije pred več kot 56.000 gledalci z brutalno kombinacijo udarcev pokosila nekdanjo prvakinjo Rondo Rousey in ji prizadejala prvi poraz v njeni karieri.

Rouseyjeva je pred dvobojem veljala za veliko favoritinjo, saj je za zadnje tri zaporedne zmage skupno porabila vsega 64 sekund, a tokrat je naletela na trdoživo nasprotnico, ki je v prvi minuti druge runde končala njen nepremagljivi niz.

''Poskušam dojeti. To je norišnica. V kletko sem vstopila z ogromno podpore in ljubezni. Kako mi potem ne bi uspelo? Med dvobojem se je zgodilo vse, za kar smo delali. Želeli smo, da vrši pritisk in ogromno časa posvetili delu z nogami. Še nikoli nisem toliko časa preživela v telovadnici. V to sem vložila ogromno krvi, potu in solz. Bilo je vredno,'' je povedal Holmova.
 
Postala je prva ženska v zgodovini, ki je osvojila naslove tako v boksarski kategoriji kot v kategoriji mešanih borilnih veščin. Njen izkupiček pod okriljem UFC znaša 10-0, od tega je sedem zmag dosegla z knock-outom.

Komentarjev 3
  • maneken 14:09 15.november 2015.

    tale dva res ne spominjata kaj dosti na žensko, razen še malo z obraznimi potezami...

  • maneken 14:09 15.november 2015.

    tale dva res ne spominjata kaj dosti na žensko, razen še malo z obraznimi potezami...

  • h3o 11:59 15.november 2015.

    samo še tega se manjka, da postanejo ženske močnejše od nas, moških!