Šport
27 ogledov

Paire na vratih raja: poraz v finalu

montreal juan martin del potro 2011 Reuters
Končani so turnirji serije ATP 250 v Nemčiji, Srbiji in na Portugalskem. V Münchnu je domačo čast reševal Philip Kohlschreiber, Beograd je bil z zmago Andreasa Seppija obarvan italijansko, medtem ko je Argentinec Juan Martin Del Potro uspešno ubranil lanskoletni naslov v Estorilu.

Karavana ATP pa nezadržno drvi dalje, saj so se že včeraj začeli prvi krogi tekmovanja na mastersu v Madridu. Nedeljski zmagovalci tako ne bodo imeli veliko časa za počivanje na lovorikah.

S svojim drugim naslovom na turnirju BMW Open je domače obiskovalce razveselil Philip Kohlschreiber, ki je v finalu s 7:6(8), 6:3 ugnal Marina Čilića. Hrvata je pokopal predvsem drugi servis, ki je znašal le slabih 40 odstotkov, kar je bilo občutno premalo za razpoloženega Nemca.

V finalnem obračunu turnirja v Beogradu je Italijan Andreas Seppi s 6:3, 6:2 premagal Benoita Paira. Francoz je nastopil v svojem prvem finalu ATP turnirja in je na poti do obračuna s Seppijem izločil kar tri nosilce. Za Italijana je bila to druga lovorika v karieri, saj je lani osvojil še turnir v Eastbournu.

Prvi nosilec v Estorilu Juan Martin Del Potro ni dopuščal presenečenj na Portugalskem, ko je še četrtič v karieri ugnal Francoza Richarda Gasqueta. Argentinec tudi tokrat Gasquetu ni prepustil niza, saj ga je premagal s 6:4, 6:2. Za 23-letnega Del Potra je bil to šesti turnir v karavani ATP.

ATP München, finale:

Philip Kohlschreiber (Nem) : Marin Čilić (Hrv) 7:6(8), 6:3

ATP Beograd, finale:

Andreas Seppi (Ita) : Benoit Paire  6:3, 6:2

ATP Estoril, finale:

Juan Martin Del Potro : Richard Gasquet  6:4, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.