Šport
34 ogledov

Pajenk: Ves trud je končno poplačan

trojni blok Dejan Vinčić, Alen Pajenk in Klemen Čebulj EPA
Bloker slovenske odbojkarske reprezentance Alen Pajenk je na evropskem prvenstvu v Bolgariji iz tekme v tekmo stopnjeval svojo formo in bil eden izmed najzaslužnejših za uvrstitev v veliki finale.

Ste se pred pričetkom evropskega prvenstva nadejali, da bi se lahko domov vrnili z medaljo?
Pred odhodom v Bolgarijo nismo pričakovali, da bo ob povratku tako veselo. Moram reči, da so me šele na Brniku emocije preplavile v pravem pomenu besede. Želje po medalji so bile vedno prisotne in sedaj smo jih končno uresničili.

Selektor Andrea Giani je večkrat omenil, da ste se po porazu proti Belgiji na nek način predramili?
Povsem se strinjam s selektorjem, ki je po tistem porazu v slačilnici močno povzdignil glas. Od tistega trenutke dalje smo začeli razmišljati malce drugače. Vedeli smo, da moramo stopiti skupaj in začeti igrati kot ekipa.

Žreb vam je v izločilnih bojih namenil same velesile. Kot je bilo vidno, pa se sami niste preveč obremenjevali z imeni tekmecev?
Po porazu z Belgijo smo našo igro stopnjevali. Tista četrtfinalna tekma s Poljsko nam je vzela ogromno moči, a smo se zavedali, da smo v igri za medaljo, zato nismo smeli popustiti. Veliko naših reprezentantov trenutno igra ali pa je v preteklosti nastopalo v Italijo, zato smo želeli dokazati, da jih lahko premagamo. Lahko rečem, da smo Italijane z odlično predstavo preprosto raztrgali.

Kakšen je vaš pogled na veliki finale?
V prvem setu smo naredili preveč napak, nato pa smo ujeli pravi ritem. Francozi igrajo zelo podobno kot mi, saj gre za pravi kolektiv. V končnicah drugega in tretjega seta so bili malenkost bolj zbrani in odločni. Na prejšnjih tekmah je to uspevalo nam, tokrat pa so se na koncu veselili oni. Rezultat 3:0 morda ne pokaža pravega razmerja moči.

Po dolgih letih razočaranj vam je končno uspelo. Je slavje zaradi tega še toliko slajše?
Sam se že vrsto let udeležujem reprezentančnih akcij, ki večinoma potekajo v poletnem času, tako da pravega počitka po koncu klubske sezone ni bilo. Sedaj je končno ves trud poplačan. Po zmagah v četrtfinalu in polfinalu smo se poveselili le na igrišču, nato pa smo misli usmerili na prihodnje obračune. Po koncu prvenstva pa je prišel čas za pravo slavje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.