Šport
21 ogledov

Pajovič spet trese

Aleš Pajovič bo do konca tega leta tresel mreže v dresu nemškega Kiela. Žurnal24 main
Aleš Pajovič, ki ga je Ciudad Real posodil v Kiel, spet straši vratarje. Slovenski rokometaš je zablestel že na prvi tekmi v dresu novega kluba. Zabil je 10 golov. "Presenečen sem," iz Nemčije sporoča Pajovič.
Aleš Pajovič je v derbiju osmega kola rokometne Bundeslige dosegel 10 golov. Največ v ekipi Kiela , ki je s 33:31 ugnala Gummersbach . "Super se je izteklo, zelo sem zadovoljen," je nad nemško premiero navdušen Pajovič. Drugi Slovenec med zebrami Vid Kavtičnik je bil uspešen štirikrat. Na drugi strani je bil s 16 zadetki najboljši nekdanji igralec Gorenja Momir Ilić . Roman Pungartnik se ni vpisal med strelce.

 

Prijateljska pomoč

Aleš Pajovič je ob pomoči Vida Kavtčnika dan po tekmi našel primerno stanovanje in avtomobil. Slovenca v Kielu bosta stanovala v istem naselju, ki je blizu dvorane. V torek Pajovič pričakuje še prihod družine.

"Vse se dogaja tako hitro. Mislil sem, da bom Kielu samo pomagal, v glavnem v obrambi, ker napada sploh še ne poznam, na koncu pa sem dobil priložnost v napadu. In igra je stekla," je dejal 28-letnik, ki je v Nemčijo prišel v ponedeljek, potem ko se je dogovoril s Španci. Pred debijem je opravil vsega dva treninga. Očitno dovolj, da je našel staro formo. Pajovič je zadnjo tekmo odigral konec maja. "Imel sem precej treme, ker že dolgo nisem igral." Pa se je izteklo kot v najlepših sanjah. "Super, boljše ne bi moglo biti," je svojega novega soigralca pohvalil Vid Kavtičnik in mu pomagal, da se kar najhitreje privadi na novo okolje. Nekdanjega člana Celja so Španci v Kiel posodili do konca tega leta, saj zaradi prevelikega števila tujcev ni smel igrati v španskem prvenstvu. Decembra naj bi Arpad Šterbik ter Sergej Rutenka dobila špansko državljanstvo in Pajovič se bo vrnil v Ciudad Real .


Aleš Pajovič - debi kot v sanjah © Getty Images

 
Pajovič je v Kiel prišel kot zamenjava za poškodovana Čeha Filipa Jicho in prvega zvezdnika Nikolo Karabatiča , ki bosta izpustila prvi del sezone. Na levem zunanjem položaju je tako zazevala luknja. "Nemci imajo dva srednja igralca, kot sta Norvežan Lund in Šved Lövgren. Pričakoval sem, da bo prvi zaigral na mestu levega zunanjega igralca. Toda trener mi je pred začetkom tekme rekel, da bom v napadu," se prvih rokometnih korakov v Nemčiji spominja 198 cm visoki rokometaš, ki je v napadu igral na mestu levega zunanjega, v obrambi pa na sredini. "Tu sem, da zapolnim trenutno praznino. Mislim, da bom prav prišel tako v obrambi kot napadu." Začetek, da ti vzame sapo. "Veliko smo tekli in po desetih minutah sem dihal že na škrge, potem sem nekaj minut počival, in sem lahko spet igral," je komentiral povratek med najboljše.

 

Sanjska sezona 2006/07

Kiel je v minuli sezoni osvojil trojno krono. Najboljši je bil v Ligi prvakov, na nemškem prvenstvu in pokalu. Trenutno je na 2. mestu Bundeslige, točko za Flensburgom.

Po tekmi so ga navijači in novinarji obkolili, sledili so intervjuji, reportaže. Pajovič je spet v soju žarometov. "V Nemčiji je igra precej hitrejša in bolj dinamična kot v Španiji. Poudarek je na doseganju golov, ni toliko taktike, v napadu še nekoliko, v obrambi sploh ne," je o razlikah med dvema največjima evropskima ligama dejal "Pajo". In z navdušenjem govoril o polnih tribunah v Bundesligi. Ni kaj. Pajovič je spet našel nov motiv, občutek za doseganje golov ga ni zapustil, pred njim so novi izzivi. "Mudi se mi, z Vidom hitiva na internet, da kupim letalske karte za družino," je pogovor za Žurnal24 sklenil Pajovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.