Šport
34 ogledov

Palica ni za Kozmusa

kozmus bubka bar Bubka bar
Slovenski rekorder v skoku s palico Jure Rovan je bil s 460 centimetri daleč najboljši med petnajsterico tekmovalcev iz Srbije in Slovenije, ki jih je na miting k svojemu Bubka baru povabil nekdanji atlet Ivan Kostevc - Gianni.

Podjetnik in občinski svetnik Ivan Kostevc se je že pred desetimi leti poslovil od tekmovalne  atletike, v poznih devetdesetih pa je bil v samem vrhu slovenskega skoka s palico in tudi udeleženec evropskega mladinskega prvenstva v Ljubljani, kjer je leta 1996 osvojil osmo mesto. Na tokratnem mitingu pred barom, ki ga je poimenoval po najboljšem skakalcu vseh časov Sergeju Bubki, je Kostevc skočil 360 centimetrov, pred njim pa je bil Srb Igor Šarčevič, ki je skočil dvajset centimetrov manj od Jureta Rovana. V ženski konkurenci je zmagala srbska rekorderka Jelena Vasič (401 cm). Prireditev je obiskal tudi olimpijski prvak Primož Kozmus, nekoč Kostevčev klubski kolega, ki pa prisega na met kladiva in se za skok s palico ni odločil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.