Šport
11 ogledov

Pametna odločitev Tininega trenerja

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je z zmago v Garmisch-Partenkirchnu prevzela vodstvo v skupnem seštevku superveleslaloma in ostaja v igri za dva mala kristalna globusa.

Ameriška smučarka je prebrodila krizo, ki se je začela z razočaranjem in solzami na domačem svetovnem prvesntvu v Beaver Creeku in stopnjevala na naslednjih tekmah svetovnega pokala, na katerih se Lindsey Vonn nikakor ni uspela vmešati v boj za najvišja mesta.

Vonnova je na najvišjo stopničko nazadnje stopila 25. januarja v St. Moritzu, tudi v Garmisch-Partenkirchnu pa se je veselila superveleslalomske zmage, 23. v karieri. ''Prejšnji dan sem bil zelo razočarana, tokrat pa sem nastopila s pravim odnosom,'' je povedala Vonnova, ki je v ciljni areni pozirala v kratki majici z napisom ''ustvarjaj zgodovino''.

Najuspešnejša smučarka vseh časov je spisala novo poglavje v svoji bogati karieri, saj je bila to že njena 65. zmaga, s katero se je še bolj oddaljila od legendarne Anermarie Moser-Pröll (62).

Napeto v obeh hitrih disciplinah

''Hotela sem smučati po najboljših močeh in napasti. Uspelo mi je. Lepo je tako zmagati,'' je dodala Američanka, ki je s tem prevzela vodstvo v seštevku discipline, kjer ima zdaj osem točk prednosti pred Anno Fenninger. Z Avstrijko sta v boju tudi za končno smukaško lovoriko, kjer je razlika 35 točk v korist Vonnove.

Fenningerjeva ima v letošnji sezoni ogromno železa v ognju, saj je v igri za male kristalne globuse v veleslalomu, superveleslalomu, smuku in superkombinaciji, za nameček pa jo od ubranitve lanske skupne zmage loči le 44 točk. Troboj Maze-Fenninger-Vonn bo tako poskrbel za razburljiv finiš letošnje sezone.

Superveleslalomsko progo v Garmischu je postavil Tinin trener Valerio Ghirardi, kar je Vonnovi zelo ustrezalo. ''Če bi bi bila proga postavljena bolj na tesno, bi ustrezalo Anni,'' je razkrila Mazejeva, zmagovalka tekme pa je priznala, da je Ghirardi sprejel ''pametno odločitev''.

Komentarjev 4
  • lannina 19:13 09.marec 2015.

    maze je tako zoprna in antipatična, da nas je veliko, ki ne navijamo zanjo in ne vem, zakaj se s tem folk ne sprijazni....in VKG bo definitivno na koncu dobila Anna, ki si g RES zasluži, ne pa ta arogantna in samoljubna maze

  • depresija 17:17 09.marec 2015.

    Mogoče bojo pa tebe vzel..

  • ljimonad 16:57 09.marec 2015.

    na koncu bo tina vzela kar ji pripada, na veliko razočaranje ališiča, ki doživlja prave orgazme kadar tini ne uspe, oziroma kadar jo njegova anna prehiti,. še na avstrijskem orf ne navijajo tako za fenningerjevo kot tale nesposobni komentator, ki ...prikaži več blebeta in blebeta v prazno. a tako pač je na naši ljubi nacionalki, kjer so vsi kolikor tolikor normalni novinarji že pobegnili, potem pa imamo ališiče, milovanoviče in podobne spake za komentatorje. vsaka čast